Emmi Suuronen Kreate

Työskennellessään tarjouslaskennan teknisenä avustajana Emmi Suuroselle valkeni, että rakennusala ja nimenomaan infrarakentaminen on hänen juttunsa. Valaistumisensa jälkeen hän opiskeli työn ohella Saimaan ammattikorkeakoulussa rakennusmestariksi ja on nyt toivomassaan työssä Kreatella Kimolan kanavahankkeen työmaainsinöörinä.

Opiskelu työn ohella oli rankkaa, vaikka aikaisempi suunnitteluassistentin tutkinto ja viiden vuoden työkokemus suuren infrarakentajan palveluksessa loivat hyvän pohjan lisäopinnoille.

– Töiden, etäopiskelujen ja koulupäivien päällekkäisyys otti voimille, mutta toisaalta aikuisopiskelijoiden tuki toisilleen oli antoisaa ja teoriasisällöt konkretisoituivat käytännön työssä työmaalla, Emmi kertaa.

Työn ohessa opiskelu on työkokemuksen kertymisenkin kannalta hyödyllistä, sillä Emmille, kyseisen koulutuksen nuorimmalle opiskelijalle, kertyi työkokemusta infrarakentamisesta koko opiskeluajan.

– Jos työt sujuvat tätä rataa, minulla on yli 10 vuoden työkokemus ennen kuin täytän 30 vuotta, Emmi nauraa.

Lojaalin tekijän uusi ura

Emmin vahvuus on kunnianhimon lisäksi sitoutuminen ja lojaalisuus. Niinpä hänen oli vaikea jättää edellinen työnantaja, mutta katunut hän ei ole päivääkään.

– Heti ensimmäisellä kahvitauolla haihtui pelot esimerkiksi siitä, miten näin nuoreen ja naiseen suhtauduttaisiin. Kreaten porukka otti minut kuitenkin vastaan kaverina kavereiden joukkoon ja fiilis oli mahtava alusta lähtien, Emmi hehkuttaa.

Verrattain lyhyen Kreate-kokemuksen tuomalla varmuudella Emmi iloitsee kreatelaisten työotteesta, nuorekkuudesta ja osaamisen korkeasta tasosta. Toisaalta viiden vuoden kokemus alalta edellisen työnantajan palveluksessa antaa perspektiiviä arviointiin.

– Kimolassa olen saanut todella mielenkiintoisia ja itsenäisiä työhaasteita, mikä oli myös yksi vahva peruste siirtyä Kreatelle hommiin.

Työ Kimolan kanavahankkeella antaakin Emmille erinomaisen työkokemuksen. Hän on ollut mukana työmaan perustamisesta alkaen, ja työmaainsinöörinä hoitaa osansa maa-, louhinta-, purku-, pohjarakennus-, betoni- ja ruoppaustöiden hallinnollisista asioista.

– Lisäksi toimin väylän rakennus- ja ruoppausosiossa työnjohtajana. Parissa vuodessa tulen siis saamaan valtavasti arvokasta kokemusta. Kaiken kruunaa se, että kyseessä on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen kanavatyömaa. Ei tällaisia joka päivä pääse tekemään, Emmi innostuu.

Yhteistyöstä voimaa ja lisää motivaatiota

Emmi on tyytyväinen pohja- ja betonirakentamisen yksikön yhteishenkeen ja johtamiseen. Tiivis porukka työskentelee yhteisten tavoitteiden eteen sitoutuneesti ja vuorovaikutus työmaahenkilöstön ja johdon välillä on sujuvaa.

Myös Kreaten eri yksiköiden, tässä tapauksessa pohja- ja betonirakentamisen sekä kalliorakentamisen yksiöiden kitkaton yhteistyö on viimeistään vakuuttanut Emmin työpaikkavalintansa onnistumisesta.

– Jostain minulle syntyi jo opiskeluaikana ajatus, että mikäli vaihdan työnantajaa, se on Kreate. Nyt olen täällä ja olen todella tyytyväinen, Emmi päättää.