Uratarinat Joonas

Virkeä työllisyystilanne ja hyvä yhteishenki vetivät Joonaksen Kreateen Joonas Kauppinen työskentelee haastatteluhetkellä kahdella työmaalla: Seinäjoen sairaalan laajennusurakassa työmaapäällikkönä sekä Kärmeskydön sähköaseman työmaalla vastaavana työnjohtajana. Hänellä on uraa Kreatessa takana kaksi vuotta. Talonrakennuspuolelta rakennusinsinööriksi valmistunut Joonas kiinnostui infra-alasta erityisesti sen hyvän työllisyystilanteen vuoksi.

– Infra-alalla on aina ollut hyvin töitä tarjolla. Tulin ensin kesätöihin ja pääsin sitä kautta kiinni vakituiseen työhön, Joonas pohjustaa.

Joonaksen tavallinen työpäivä alkaa aamulla sairaalan laajennusurakan työmaatoimistosta. Hän katsoo, että työt lähtevät hyvin käyntiin ja työskentelee sitten tietokoneella täyttäen muun muassa työmaapäiväkirjaa. Seuraavaksi Joonas lähtee toiselle työmaalleen sähköasemalle, missä tekee samat toimenpiteet. Lounastuntiin hän yhdistää usein hankintoja ja käy ostamassa työmaalta puuttuvia tarpeita. Iltapäivällä työt jatkuvat tietokoneella esimerkiksi laskutuksen ja laatuasioiden parissa. Päivän päätteeksi Joonas kiertää vielä molemmat työmaansa, tarkastaa mitä on saatu valmiiksi ja mistä päästään huomenna jatkamaan.

Oma osaaminen kehittyy laajasti

– Kreatessa saa tehdä ammattilaisten kanssa töitä ja yhteishenki on hyvä. Vastuuta tulee riittävästi ja pääsee oppimaan uutta. Meillä on monenlaisia työmaita ja mahdollisuus päästä monipuolisesti rakentamaan vaikkapa siltaa, pohjaa ja rataa. Tällaisessa työpaikassa oma osaaminen kehittyy laajastikin, Joonas pohtii.

Hänen mielestään työmaata tukevat toiminnot on Kreatessa hoidettu mukavasti ja esimerkiksi intranet Kreatiimistä löytyy hyvin kaikki tarvittava tieto ja materiaali. Väki on Kreatessa Joonaksen mielestä kunnianhimoista ja yrittäjähenkistä.

– Työt yritetään aina tehdä mahdollisimman hyvin. Pidän siitä, että asioita sumplitaan paljon yhteistuumin ja hommat hoidetaan suoraselkäisesti niin kuin on sovittu.

Joonas viettää vapaa-ajallaankin paljon aikaa työkavereidensa kanssa.

– Puhallamme yhteen hiileen. On kiva tietää, että aina kun pyytää apua, sitä myös saa.