Kreate toimii pääurakoitsijana korjausurakassa, joka käsittää Ruoholahden ja Jätkäsaaren yhdistävän Crusellinsillan ja Kampissa sijaitsevan Lapinlahdenkadun ylikulkusillan.

Crusellinsilta on epäsymmetrinen vinoköysisilta, joka voitti Vuoden silta -palkinnon vuonna 2013 ja sai erityismaininnan vuoden 2009 Global BIM Awards -kilpailussa. Crusellinsillan osalta urakkaan kuuluu pintarakenteiden uusiminen, uuden vedeneristeen asentaminen ja pylonin kunnostaminen osittain kannen ylä- ja alapuolella. Rakenteiden halkeamia injektoidaan ja korroosiovaurioita kunnostetaan tarvittavassa laajuudessa. Lisäksi sillan varustusta uusitaan ja kunnostetaan sekä saumarakenteet uusitaan. Sillan pohjois- ja eteläpäässä katualueella tehdään pintarakenteiden ja hulevesikaivojen muutostöitä.

Lapinlahdenkadun ylikulkusillalla uusimme pintarakenteet, vedeneristyksen, reunapalkit ja kaiteet. Liikenne kulkee työn aikana yhdellä kaistalla. Sillan kannen alapinta pinnoitetaan kauttaaltaan ja etumuurien alaosat piikataan ja paikataan valamalla. Sillan alapuolella kulkee kulkevalle Baanalle teemme kävelijöiden ja pyöräilijöiden suojaksi erillisen suojarakenteen.

Erittäin vilkasliikenteiset sillat korjataan vaiheistettuna, mikä mahdollistaa ajoneuvo-, jalankulku- ja pyöräilyliikenteen säilymisen silloilla keskeytyksettä koko urakan ajan. Raitiovaunuliikenne Crusellinsillalla katkaistaan 3.6.–1.9. ajaksi ja korvataan linja-autoliikenteellä.

Urakka toteutetaan Hiilineutraali Helsinki 2030 -päästövähennysohjelman mukaisesti vähäpäästöisenä. Tilaajana on Helsingin kaupunki ja urakka-aika on 5–11/2024.

kuva: Helsingin kaupunki

Kreate peruskorjaa Crusellinsillan Helsingissä. Kuva: Helsingin kaupunki

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Lapinlahdenkatu, Helsinki

Valmistuminen

11/2024

Projektinjohtaja

Matti Rekilä

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Matti Rekilä +358 40 532 2171 matti.rekila(a)kreate.fi
Työmaapäällikkö Alec Böstman +358 50 4344 501 alec.bostman(a)kreate.fii

Artikkelit

Jussi Silvo projektipäälliköksi

Osaava vaativien hankkeiden joukkueemme on saanut uuden projektipäällikön, kun infrarakentamisen insinööri (AMK) Jussi Silvo aloitti Kreatella.Rakennuttamisen ja valvonnan sekä projektinhallinnan konsultointitehtävistä, kuten mm. Kruunusillat-hankkeen yleissuunnitelmavaiheesta, työt ovat tuoneet hänet yhä merkittävämpien…

Näin sujui Kreaten historian ensimmäinen pääomamarkkinapäivä

Maanantaina 6.5.2024 koitti historiallinen hetki, kun kolme vuotta sitten listautunut Kreate piti ensimmäisen pääomamarkkinapäivänsä. Tunnelma oli korkealla, kun asiantuntijamme valmistautuivat nousemaan estradille. Pääomamarkkinapäivässä pureuduttiin päivitettyyn strategiaamme ja taloudellisiin tavoitteisiimme. Kestävä…

Kirjalansalmen sillan teräsrakenteen ensimmäinen lanseeraus maalissa

Allianssimallilla toteutettava Mt180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimishanke etenee hyvässä tahdissa Paraisilla. Kirjalansalmen vinoköysiosuuden teräsrakenteen muodostavat palkit kasataan työmaalla valmiiksi ja siirretään paikoilleen kolmessa eri vaiheessa. Viikonloppuna 19.–21.4.2024 työmaalla siirrettiin…