Terminaali T2 infrahankkeen alue uutinen

Kreate Oy ja SRV Rakennus Oy, joka on osa T2-allianssia yhdessä Finavia Oyj:n kanssa, ovat solmineet 30.11.2018 sopimuksen Helsinki-Vantaan lentoaseman Terminaali 2:n allianssimallilla toteutettavasta infraosuuden kehitysvaiheesta. Lopullisesta infraosuuden toteutusvaiheeseen siirtymisestä sovitaan keväällä 2019. Laajaan T2 Infra -hankkeeseen kuuluu vaativaa pohja- ja betonirakentamista, louhintaa sekä katurakentamista.

– Tämä on yksi Kreaten historian merkittävimmistä ja mielenkiintoisimmista hankkeista. Olen erittäin iloinen osaavasta henkilöstöstämme, joka on parhaimmillaan kohteissa, joissa on mahdollisimman paljon erilaisia pohja- ja betonirakentamisen vaativia osa-alueita. Voisin jopa sanoa, että mitä syvempi, erikoisempi ja haastavampi kuoppa, sitä varmemmin löydät Kreaten sieltä, toteaa Kreaten Pohja- ja betonirakentamisyksikön johtaja Tommi Lehtola tyytyväisenä.

– Yhteistyömme Kreaten kanssa on sujunut Tampereen Kansi ja Areena -hankkeessa erinomaisesti ja luotamme siihen, että olemme valinneet hyvän kumppanin. Haastavassa T2-hankkeessa infratyöt ovat tosi massiiviset rakennuspaikan kokoon ja käytettävissä olevaan aikaan verrattuna. Haluamme tehdä yhteistyötä osaavan rakennusurakoitsijan kanssa ja Kreate on yksi alansa parhaista ammattilaisista, toteaa T2-allianssin projektipäällikkö Ossi Inkilä SRV Rakennus Oy:stä.

Monipuolista infrarakentamista vaiheittain haastavassa ympäristössä

T2 Infra -kokonaisuuteen kuuluu betonirakenteiden lisäksi kehäratayhteyden louhinta, uuden parkkihallin ja tulevan terminaalin pohja- ja betonirakenteet sekä taksi- ja saattoliikenteen kansien rakentaminen. Lisäksi hankkeeseen sisältyy tiejärjestelyiden muutokset rakennusalueen ympäristössä.

– Hyödynnämme rakentamisessa eri yksiköidemme monipuolista osaamista laadukkaan lopputuloksen takaamiseksi. Toteutamme infrarakentamista vaihe vaiheelta, jotta muu rakentaminen etenee sujuvasti ja pysytään aikataulussa, Lehtola kertoo.

Kohteen haastavuutta lisää Helsinki-Vantaan lentoaseman alueella liikkuva henkilömäärä, sillä Kreaten tulevan työmaan ohi ja läpi kulkee noin 15 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.

– Kiinnitämme erityistä huomiota turvallisuuteen ja matkustajakokemukseen. Toivomme lentokentällä liikkuvien ihmisten seuraavan Finavian ajankohtaista tiedotusta ennen alueelle saapumista, Lehtola sanoo.

T2 Infran toteutuksesta vastaa Kreaten Pohja- ja betonirakentamisyksikkö. Yksikönjohtaja Tommi Lehtola on tiiviisti mukana hankkeessa, erityisesti kehitysvaiheessa. Hän vastaa hankkeen tehokkaasta etenemisestä ja laadukkaasta lopputuloksesta yhdessä Kreaten puolelta T2 Infra -hanketta johtavan Ville Oikarin kanssa. Projektipäällikkö Tatu Tarkiainen vastaa työmaatuotannosta.