260120231674713112

Kreate Group Oyj on päättänyt sulauttaa kokonaan omistamansa tytäryhtiön Kreate Rata Oy:n toiseen tytäryhtiöönsä Kreate Oy:hyn. Sulautumisen tavoitteena on yksinkertaistaa yhtiörakennetta ja tehostaa toimintaa.

– Kreate Oy ja Kreate Rata Oy ovat toteuttaneet tiiviissä yhteistyössä jo useita hankkeita, ja arjen työssä olemme samaa keltamustaa joukkuetta. Yhdistymisen myötä organisaatiorakenteemme selkeytyy ja pystymme hyödyntämään henkilöstömme ammattitaitoa ja kalustoamme tehokkaammin monipuolisilla hankkeillamme, kertoo Kreate Groupin toimitusjohtaja Timo Vikström.

Sulautumisella ei ole vaikutusta Kreaten johtoryhmään tai sen toimintaan. Ratarakentamisen johtaja Timo Leppänen jatkaa johtoryhmän jäsenenä ja yksikön johtajana. Kreate Rata on toteuttanut monipuolisia rata- ja raidehankkeita Suomessa. Syyskuussa 2022 se laajensi toimintojaan sähkörata- ja turvalaiteliiketoimintoihin. Ratarakentamisen toiminnot siirtyvät kokonaisuudessaan Kreate Oy:lle sulautumisen yhteydessä.

Yhdistymisen arvioidaan tapahtuvan huhti-toukokuussa 2023 ja se vaikuttaa vain Kreaten Suomen toimintoihin. Kreate Rata Oy:n henkilöstö siirtyy Kreate Oy:n palvelukseen ja Kreate Rata Oy:n oikeudet ja velvollisuudet siirtyvät Kreate Oy:lle. Ennen sulautumisen toteuttamista Kreate on yhteydessä asiakkaisiinsa ja muihin yhteistyökumppaneihinsa.

Kreaten Suomen toimintojen uusi organisaatiorakenne:

  • Kreate Group Oyj, Nasdaq Helsinkiin listattu emoyhtiö
  • Kreate Oy tarjoaa kaikki rakentamisen palvelut: sillanrakentaminen ja -korjaus, pohja- ja insinöörirakentaminen, väylärakentaminen, ratarakentaminen sekä kalliorakentamiseen ja kiertotalouteen liittyvät palvelut
  • KFS Finland Oy on Kreate Oy:n puoliksi omistama yhteisyritys, joka tarjoaa monipuoliset erikoispohjarakentamisen ratkaisut