Kreate paransi Mustapuron tulvasuojausta luonnon monimuotoisuutta edistäen.

Monipuoliset työvaiheet ovat jatkuneet Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -hankkeella, vaikka Sahaajakadun sillan betonin kuivumisen kanssa onkin ollut ylimääräistä odottelua. Mustapuron tulvasuojaus ja Siilitien silta ovat loppusilausta vaille valmiita.

Mustapuron tulvasuojaus

Mustapurolla on tehty ahkerasti vihertöitä: nurmikot ovat valmiina, mutta joitakin ajoratojen väliin tulevia istutuksia on vielä työn alla. Ötökkähotellit toimivat mainiosti ja vieraslajien torjuntaa on tehty urakka-alueiden ulkopuolellakin. Tällä toimenpiteellä on pyritty estämään vieraslajien leviäminen takaisin urakka-alueelle. Alue käydään vielä läpi ja mahdolliset tuulen mukana lisääntymään päässeet vieraslajit hävitetään vielä kertaalleen.

Siilitien silta

Siilitien silta on saanut päälleen viimeiset pinnat eli asfaltoinnit on suoritettu valmiiksi. Pintojen saumaus ja massaliikuntasaumat ovat enää sillan päällä tehtäviä työvaiheita. Massaliikuntasauma on sillan päällysrakenteen ja maatuen väliin tehtävä vesitiivis saumarakenne, joka muun muassa mahdollistaa sauman molemmin puolin olevien rakenteiden liikkeet ja vähentää eri rakenneosien välistä rasitusta.

Sillan alapuolella on vielä pieniä pinnoitustöitä. Ylimääräistä työtä työmaaväelle on aiheuttanut innokkaat taiteilijat, jotka ovat käyneet tekemässä sillan alle graffiteja. Toivottavasti taidetta ei synny enempää, sillä ylimääräiset työvaiheet ovat pois suunnitelluista ja vuorossa olevista työvaiheista.

Sahaajankadun silta

Betonin kuivuminen on ollut hidasta Sahaajankadun sillalla, mikä on viivästyttänyt sillan eristystöiden aloittamista. Nyt toiveet ovat kuitenkin korkealla ja toivottavasti uusien näytteiden myötä saadaan aloittaa eristystyöt viikolla 28, kun sääsuoja on saatu pystytettyä ja sinkopuhallus suoritettua. Tämän jälkeen on vuorossa eristystyöt sekä massa- ja palkkisaumaukset, sillan kannen asfaltoinnit sekä lopuksi massaliikuntasaumat. Sillan alapuolella on vielä jäljellä siipimuurien vesipiikkaus ja ruiskubetonoinnin tekeminen.

Maanantaiyöstä 10.7. alkaen Sahaajankadun sillalta puretaan muottitelineet yöaikaan, mikä aiheuttaa pientä häiriötä liikenteelle viikolla 28. Paikalla on liikenteenohjaus varmistamassa tiellä liikkujien turvallista etenemistä sillalla.

Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -urakassa parannetaan Mustapuron tulvasuojausta sekä peruskorjataan kaksi Itäväylän siltaa. Mustapuron tulva-alueen parantaminen valmistuu alkuperäisestä aikataulusta poiketen kesällä 2023. Siilitien ja Sahaajankadun siltojen korjaustyöt pyritään saattamaan valmiiksi syksyn 2023 aikana.