Mustapuron virtaus ja hulevedet viedään Itäväylän ali

Mustapuro saa uuden virtausreitin ja alueen hulevesijärjestelmä uusitaan osana tulvasuojauksen parantamista. Työt etenevät loppukesän ja alkavan syksyn aikana kolmessa vaiheessa Itäväylän pohjoisreunalta keskialueen kautta tien eteläreunalle. Kaikkiaan Itäväylän ali kaivetaan kanaalia lähes 50 metriä ja putkilinjaa tehdään noin 180 metriä.

Työmaa-alueella pohjoisimman kaistan kohdalla asfaltti on poistettu ja viime viikolla, viikolla 34, siirryttiin Itäväylän alittavan kaivannon tuentavaiheeseen. Alueen maaperä on savista, minkä vuoksi tuleva kaivanto tuetaan väliaikaisella ponttiseinällä. Ensimmäisessä vaiheessa teräspontteja lyötiin maahan noin 15 metrin matkalla.

Tällä viikolla alkavat varsinaiset kaivutyöt, joissa hulevesilinjalle tehdään viiden metrin levyinen kaivanto. Sen jälkeen kaivannon pohjalle valetaan betoninen paalulaatta, jonka päälle tulee hulevesiputki. Kun kaivanto on täytetty, tien pinta saa uuden asfaltin.

Kun ensimmäinen vaihe on valmis, työmaa-alue siirtyy Itäväylän keskiosaan, jossa toistuvat samat työvaiheet kuin edellisellä kerralla. Keskiosaan siirryttäessä nykyiset liikennejärjestelyt muuttuvat – niistä kerrotaan tarkemmin lähempänä toteutumisajankohtaa.