Niina Streng aloitti sijoittajasuhde- ja vastuullisuuspäällikkönä

KTM Niina Streng on aloittanut elokuun alussa uudessa sijoittajasuhde- ja vastuullisuuspäällikön tehtävässä osana taloustiimiämme.

Ennen Kreatelle tuloaan hän työskenteli 10 vuotta Stora Ensolla useissa konserniviestinnän ja sijoittajasuhteiden tehtävissä sekä viimeiset kolme vuotta vastaten Silmäaseman viestinnästä. Tuona aikana myös vastuullisuusasiat nousivat entistä isommin työpöydälle.

– Sijoittajat ja rahoittajat näkevät vastuullisuuden osana riskienhallintaa ja sijoituspäätöstä. Läpinäkyvä raportointi ESG-asioista eli ympäristöön, sosiaaliseen vastuuseen ja hyvään hallintoon liittyvistä asioista vähentää sijoittajan riskiä ja on usein vaatimus sille, että yhtiöön voi ylipäätään sijoittaa. Jatkossa raportointivelvollisuus tulee myös lainsäädännön kautta, hän kertoo.

ESG:n lisäksi Niina tulee vastaamaan myös Kreaten pörssiviestinnästä ja sijoittajasuhteista.

– Koen, että tämä on pitkälti palveluammatti. Tehtäväni on auttaa viestimään Kreatesta siten, että se antaa markkinoille oikean kuvan yhtiöstä, sen vahvuuksista ja tuloksesta. Odotan innolla, että pääsen keskustelemaan muun muassa analyytikoidemme kanssa ja muutenkin kehittämään sijoittajasuhdetoimintaamme entistä proaktiivisempaan suuntaan, Niina kertoo.

Ensimmäiset työpäivät ovat kuluneet vauhdilla pääkonttorilla Tuusulassa ja tavoitteena on päästä pian tutustumaan myös työmaihin ja muihin toimipisteisiin. Tähän mennessä saamaansa vastaanottoa Niina kuvailee hyväksi ja lämpimäksi – olo on tuntunut tervetulleelta.

– Tietysti on jännittävää päästä oppimaan uutta toimialaa ja sitä, mikä on Kreaten toiminnan ytimen kannalta kaikkein olennaisinta. Tykkään oppia uutta ja olen aivan varma, että vaativasta infrarakentamisesta tulee sydäntäni lähellä oleva ala.