Kreaten silta- ja väylärakentamisen ammattilaiset toteuttavat Kuusistonsalmen siltaurakan, johon kuuluu varasillan rakentaminen, vanhan sillan purkaminen ja uuden rakentaminen sekä väylätöitä. Lisäksi rakennamme sillalle läpinäkyvät melukaiteet ja tiealueelle betoniset aidat melun vähentämiseksi.

Kuusistonsalmen uusi silta rakennetaan 29 metriä pidempänä ja 2,5 metriä leveämpänä samalle paikalle kuin vanha silta. Urakassa myös nostetaan maantien tasausta, jotta Kuusiston puolella nousevan mäen jyrkkyyttä saadaan loivennettua.

Kuusistonsalmen siltahankkeen myötä rakennamme Mt 180 Saaristotiellä peräti kolmea peräkkäistä siltaa. Kaarinassa sijaitsevan Kuusistonsalmen sillan jälkeen seuraavat sillat ovat Paraisilla Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat, joita rakennetaan Kreaten historian suurimmassa hankkeessa. Kolmen siltahankkeen läheinen sijainti mahdollistaa parhaiden käytänteiden jakamisen myös Kuusistonsalmen siltahankkeelle.

Työn käynnistyivät elokuussa 2023 varasillan rakentamisella vanhan sillan viereen. Teräspaalujen varaan rakennettava varasilta on kaksikaistainen ja siinä on erillinen jalankulku- ja pyöräilyväylä. Kun Saaristotien liikenne on siirretty varasillalle, aloitamme vanhan sillan purkutyöt turvallisesti liikennettä häiritsemättä.

Lue lisää siltahankkeen käynnistymisestä kertovasta tiedotteesta: Kreate aloittaa Kuusistonsalmen sillan rakentamisen – ensimmäisessä vaiheessa liikenne varasillalle.

Tilaajana on Varsinais-Suomen ELY-keskus ja urakka-aika on 8/2023–9/2024. Hankkeen arvo on yli 7 miljoonaa euroa.

Kreate purkaa huonokuntoisen Kuusistonsalmen sillan, rakentaa varasillan ja uuden sillan vanhan paikalle Saaristotien varrella Kaarinassa.

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Saaristotie 165, Kaarina

Valmistuminen

09/2024

Projektinjohtaja

Matti Rekilä

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Matti Rekilä +358 40 532 2171 matti.rekila@kreate.fi
Työmaapäällikkö Mika Huhtala +358 400 691 159 mika.huhtala@kreate.fi

Artikkelit

Lassi Vileniuksesta työmaainsinööri pohja- ja insinöörirakentamisen yksikköön

Elokuussa Tampereen yliopistosta rakennustuotannon diplomi-insinööriksi valmistuva Lassi Vilenius on nimitetty työmaainsinööriksi Kreaten pohja- ja insinöörirakentamisen yksikköön. Infrarakentamisen pariin Lassi on päätynyt ikään kuin sattuman kautta. – Koulussa minua kiinnosti erityisesti…

Matias Kohtamäki projekti-insinööriksi

Pohja- ja insinöörirakentajiemme joukko vahvistuu, kun rakennusinsinööri Matias Kohtamäki on aloittanut meillä projekti-insinöörinä. Aiemmin Matias on toiminut työnjohtajana talonrakentamisen puolella ja hän kertoo siirtyvänsä vaativan infran pariin innostuneella mielellä. Innostava on myös…

Kreate voitti yli 34 miljoonan urakan mittavalta Helsinki–Riihimäki-ratahankkeelta

Kreate on allekirjoittanut Väyläviraston kanssa 34 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Helsinki–Riihimäki-hankkeesta Kytömaan ja Järvenpään välille. Suomen vilkkaimmin liikennöidyllä rataosalla sijaitseva urakka on jatkoa kahdelle aikaisemmalle, joita Kreate rakentaa parhaillaan Kytömaan…