Kreaten silta- ja väylärakentamisen ammattilaiset toteuttavat Kuusistonsalmen siltaurakan, johon kuuluu varasillan rakentaminen, vanhan sillan purkaminen ja uuden rakentaminen sekä väylätöitä. Lisäksi rakennamme sillalle läpinäkyvät melukaiteet ja tiealueelle betoniset aidat melun vähentämiseksi.

Kuusistonsalmen uusi silta rakennetaan 29 metriä pidempänä ja 2,5 metriä leveämpänä samalle paikalle kuin vanha silta. Urakassa myös nostetaan maantien tasausta, jotta Kuusiston puolella nousevan mäen jyrkkyyttä saadaan loivennettua.

Kuusistonsalmen siltahankkeen myötä rakennamme Mt 180 Saaristotiellä peräti kolmea peräkkäistä siltaa. Kaarinassa sijaitsevan Kuusistonsalmen sillan jälkeen seuraavat sillat ovat Paraisilla Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen sillat, joita rakennetaan Kreaten historian suurimmassa hankkeessa. Kolmen siltahankkeen läheinen sijainti mahdollistaa parhaiden käytänteiden jakamisen myös Kuusistonsalmen siltahankkeelle.

Työn käynnistyivät elokuussa 2023 varasillan rakentamisella vanhan sillan viereen. Teräspaalujen varaan rakennettava varasilta on kaksikaistainen ja siinä on erillinen jalankulku- ja pyöräilyväylä. Kun Saaristotien liikenne on siirretty varasillalle, aloitamme vanhan sillan purkutyöt turvallisesti liikennettä häiritsemättä.

Lue lisää siltahankkeen käynnistymisestä kertovasta tiedotteesta: Kreate aloittaa Kuusistonsalmen sillan rakentamisen – ensimmäisessä vaiheessa liikenne varasillalle.

Tilaajana on Varsinais-Suomen ELY-keskus ja urakka-aika on 8/2023–9/2024. Hankkeen arvo on yli 7 miljoonaa euroa.

Kreate purkaa huonokuntoisen Kuusistonsalmen sillan, rakentaa varasillan ja uuden sillan vanhan paikalle Saaristotien varrella Kaarinassa.

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Saaristotie 165, Kaarina

Valmistuminen

09/2024

Projektinjohtaja

Matti Rekilä

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Matti Rekilä +358 40 532 2171 matti.rekila@kreate.fi
Työmaapäällikkö Mika Huhtala +358 400 691 159 mika.huhtala@kreate.fi

Artikkelit

Sahaajankadun ja Siilitien siltojen peruskorjaus valmistui Itäväylällä – urakassa parannettiin myös Mustapuron tulvasuojaus

Helsingin Itäväylälle sijoittuva Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -urakka on valmistunut. Helsingin kaupungin tilaama hanke eteni samanaikaisesti kolmessa kohdassa: Siilitien ja Sahaajankadun ylittävät sillat peruskorjattiin ja Mustapuro sai uuden virtausuoman…

Jenna Karppanen työmaapäälliköksi

Rakennustekniikan insinööri AMK Jenna Karppanen on siirtynyt työmaapäälliköksi ratarakentamisen yksikössä. Kreatella alusta lähtien mukana ollut Jenna on kerryttänyt vahvan kokemuksen erilaisista vaativan infrarakentamisen hankkeista: hän aloitti yli kymmenen vuotta sitten…

Sami Kallunki asiantuntijaksi ratayksikköön

Ratarakentamisemme on saanut uutta vahvistusta, kun Sami Kallunki aloitti ratayksikössä tukitoimintojen asiantuntijana. –  Työssäni kevennän Kreaten ratatyömaiden työtaakkaa ja kehitän tehokkaampia ratkaisuja muun muassa tarjouslaskentaan. Kiinnostus rakennusalaan alkoi edellisessä työpaikassani,…