Toukokuussa 2023 alkaneessa urakassa rakennamme pääradalle yli kolme kilometriä uutta raidetta sekä kolme siltaa ja yhdeksän vaihdetta, joista seitsemän on lopullisia vaihteita ja kaksi tilapäistä vaihdetta. Lisäksi parannamme ja vahvistamme radan pohjaolosuhteita lyönti- ja porapaalutuksella, paalulaatoilla sekä rakentamalla rataa tukevia rakennekerroksia. Urakkaan kuuluu myös uusien radan alittavien rumpujen rakentaminen sekä jonkin verran tie- ja katutöitä.

Tiiviisti rakennettu kaupunkiympäristö vilkkaasti liikennöidyn radan vieressä ja erittäin haastavat pohjaolosuhteet tuovat rakentamiseen oman vaativuutensa. Alueella rakentaa samaan aikaan myös muita toimijoita, joten rakentaminen vaatii hyvää suunnittelua ja aikataulutusta.

Toteutamme urakan tiiviissä yhteistyössä Kreate-konsernin rata-, silta- ja väylärakentamisen ammattilaisten voimin. Pääsemme hyödyntämään myös uutta aluevaltaustamme sähköratapuolelta, kun urakka sisältää johto- ja kaapelireittien tekemistä sekä sähkörata- ja opastinperustuksia. Paalutustyöt toteutamme yhdessä Kreaten osaomistusyritys KFS:n Finland Oy:n erikoispohjarakentajien kanssa.

Kreate kartoittaa aktiivisesti hankkeillaan mahdollisuuksia edistää työmaiden ympäristöystävällisyyttä ja kiertotaloutta. Kytömaa–Ainola-urakassa hyödynnämme vanhojen siltojen reunapalkkeja tekemällä niistä omilla kiertotalousalueillamme betonimursketta, jota aiomme hyödyntää muilla pääkaupunkiseudun hankkeillamme.

Mittava Helsinki-Riihimäki-hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen rakentaminen on käynnissä vuosina 2016–2024. Myös Kreate on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa toteuttaen kolme eri rata- ja siltaurakkaa Ainola–Purola-välillä. Vuosina 2021–2028 rakennettavan toisen vaiheen kustannusarvio on 273 miljoonaa euroa.

Toiseen vaiheeseen kuuluvan yli 10 miljoonan euron rakennusurakan Kytömaan ja Ainolan välillä on määrä olla valmis joulukuussa 2024. Hankkeen tilaajana on Väylävirasto.

Kreate toteuttaa Helsinki–Riihimäki 2 Kytömaa–Ainola -urakan, jossa rakennetaan Kytömaa-Ainolan uusi itäinen raide osana mittavaa Helsinki–Riihimäki-hanketta.

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Horsmatie, Järvenpää

Valmistuminen

12/2024

Projektinjohtaja

Veli-Matti Aaltonen

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Veli-Matti Aaltonen +358 400 497 284 veli-matti.aaltonen@kreate.fi
Työmaapäällikkö Arttu Ketonen +358 40 842 1229 arttu.ketonen@kreate.fi

Artikkelit

Itäväylää asfaltoidaan Mustapuron kohdalla maanantaina 29.5.

Itäväylällä Mustapuron kohdalla tehdään perjantain 26.5. aikana valmisteluita viikonlopun jälkeen tapahtuvaa asfaltointia varten. Perjantaina eteläisimmällä kaistalla työmaan kohdalla olevat raskasesteet vaihdetaan lamelleihin eli kevyempiin sulkupylväisiin. Itäväylän kaikki kaistat tullaan asfaltoimaan…

Topias Lahti kiertotalouden tuotantopäälliköksi

Kreaten kiertotalousosaaminen sai uutta vahvistusta ympäristötekniikan insinööri (YAMK) Topias Lahden aloittaessa tuotantopäällikkönä. Hän on aiemmin työskennellyt useita vuosia ympäristökonsulttina sekä massiivipurkamisen ja rakennusjätteiden kierrättämisen parissa. – Olin ajatellut siirtyväni purku-…

Itäväylällä Sahaajankadun ylikulkusillalla liikenne siirtyy pohjoisille kaistoille – Siilitiellä tulossa väliaikaisia reittimuutoksia jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Itäväylän pohjoisella ylikulkusillalla Roihupellon kohdalla sillan yläpuoliset korjaustyöt etenevät kolmanteen eli viimeiseen vaiheeseen. Sahaajankadun ylikulkusillalla työmaa-alue siirtyy sillan keskiosuudelta eteläisimmän kaistan kohdalle torstaina 18.5. Tästä johtuen keskustaan menevä liikenne ohjataan…