Toukokuussa 2023 alkaneessa urakassa rakennamme pääradalle yli kolme kilometriä uutta raidetta sekä kolme siltaa ja yhdeksän vaihdetta, joista seitsemän on lopullisia vaihteita ja kaksi tilapäistä vaihdetta. Lisäksi parannamme ja vahvistamme radan pohjaolosuhteita lyönti- ja porapaalutuksella, paalulaatoilla sekä rakentamalla rataa tukevia rakennekerroksia. Urakkaan kuuluu myös uusien radan alittavien rumpujen rakentaminen sekä jonkin verran tie- ja katutöitä.

Tiiviisti rakennettu kaupunkiympäristö vilkkaasti liikennöidyn radan vieressä ja erittäin haastavat pohjaolosuhteet tuovat rakentamiseen oman vaativuutensa. Alueella rakentaa samaan aikaan myös muita toimijoita, joten rakentaminen vaatii hyvää suunnittelua ja aikataulutusta.

Toteutamme urakan tiiviissä yhteistyössä Kreate-konsernin rata-, silta- ja väylärakentamisen ammattilaisten voimin. Pääsemme hyödyntämään myös uutta aluevaltaustamme sähköratapuolelta, kun urakka sisältää johto- ja kaapelireittien tekemistä sekä sähkörata- ja opastinperustuksia. Paalutustyöt toteutamme yhdessä Kreaten osaomistusyritys KFS:n Finland Oy:n erikoispohjarakentajien kanssa.

Kreate kartoittaa aktiivisesti hankkeillaan mahdollisuuksia edistää työmaiden ympäristöystävällisyyttä ja kiertotaloutta. Kytömaa–Ainola-urakassa hyödynnämme vanhojen siltojen reunapalkkeja tekemällä niistä omilla kiertotalousalueillamme betonimursketta, jota aiomme hyödyntää muilla pääkaupunkiseudun hankkeillamme.

Mittava Helsinki-Riihimäki-hanke toteutetaan kolmessa vaiheessa, joista ensimmäisen rakentaminen on käynnissä vuosina 2016–2024. Myös Kreate on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa toteuttaen kolme eri rata- ja siltaurakkaa Ainola–Purola-välillä. Vuosina 2021–2028 rakennettavan toisen vaiheen kustannusarvio on 273 miljoonaa euroa.

Toiseen vaiheeseen kuuluvan yli 10 miljoonan euron rakennusurakan Kytömaan ja Ainolan välillä on määrä olla valmis joulukuussa 2024. Hankkeen tilaajana on Väylävirasto.

Kreate toteuttaa Helsinki–Riihimäki 2 Kytömaa–Ainola -urakan, jossa rakennetaan Kytömaa-Ainolan uusi itäinen raide osana mittavaa Helsinki–Riihimäki-hanketta.

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Horsmatie, Järvenpää

Valmistuminen

12/2024

Projektinjohtaja

Veli-Matti Aaltonen

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Veli-Matti Aaltonen +358 400 497 284 veli-matti.aaltonen@kreate.fi
Työmaapäällikkö Arttu Ketonen +358 40 842 1229 arttu.ketonen@kreate.fi

Artikkelit

Johanna Toratti projektipäälliköksi

Väyläyksikössä laatupäällikkönä työskennellyt Johanna Toratti on siirtynyt projektipäälliköksi. –  Jatkan Oulussa mittavalla Poikkimaantien hankkeella keskittyen entistä enemmän projektipäällikön tehtäviin kuten talouden ja aikataulun hallintaan, Johanna kertoo.– Uusi toimenkuva tuo sopivasti…

Pieni siirto, iso onnistuminen – Hessundinsalmen sillan harvinaislaatuisen betoninivelrakenteen tunkkaus onnistui erinomaisesti

Paraisilla toteutetaan erittäin vaativaa siltaa, joka rakentuu tehokkaassa tahdissa valokeilassa paistatelleen kaverinsa, Kirjalansalmen sillan kanssa samalle tieosuudelle. Pituuskisassa hopealle jäävä Hessundinsalmen silta haastaa kuitenkin sillan suunnittelijat ja rakentajat teknisellä vaativuudellaan.…

Pasilan jättiurakan seitsemänkaistainen silta ja levennetty Veturitie avattiin liikenteelle

Liikenteen helpottamiseksi Veturitien ajokaistoja lisättiin Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Uusi Veturitie kulkee junaradan vierellä Pasilankadulta Veturitien sillalle. Kyseessä on Pasilan pääkatu, jonka liikenne lisääntyy tulevaisuudessa.  Veturitien silta uusittiin kolme kertaa entistä leveämmäksi. Kaistojen määrä lisääntyi…