Sami Kari projektinjohtajaksi Kreatelle

Vaativien suurhankkeiden konkari, rakennustekniikan diplomi-insinööri Sami Kari aloittaa 24.4.2024 projektinjohtajana keltamustassa joukkueessamme.

Alan erityisosaajalla on vahva kokemus niin projektinjohtamisesta, hankinnoista ja kustannustenhallinnasta kuin tahtituotannostakin yhteensä lähes 700 miljoonan euron työmailta.

–  En ole oikeastaan muuta tehnytkään kuin suuria projekteja. Kreatelle tulen Kalasatamasta Pasilaan -hankkeesta, jossa kaksi eri allianssia rakentaa raitiotieinfraa, katuympäristöä ja uuden asuinalueen infraa rantamuureineen. Tuotantopäällikkönä vastasin kohteen aikataulusta ja kustannuksista ja olin mukana käyttöönoton suunnittelussa ja toteutuksessa, hän kertoo.

Sami on työskennellyt myös muun muassa pohjarakentamisen ja insinöörirakentamisen rakennuspäällikkönä sekä projektinjohtajana vastaten Blominmäen jätevedenpuhdistamon projektinjohtourakasta.

– P-Finlandian rakentamisessa Helsingin keskustassa toimin suunnittelupäällikkönä, kuten myös Oulun Kivisydämen maanalaisen pysäköintilaitoksen urakassa. Kun aloitin työmailla projekti-insinöörinä, oli sekin iso urakka, kun rakensimme rautatietunnelia Keravan ja Vantaan välillä, hän kertaa.

Uusi projektinjohtajamme tulee Kreatelle monien tuttujen pariin, ja myös kohteemme ovat vuosien varrella herättäneet hänen huomionsa.

– Kreate on toteuttanut siistejä hankkeita, joten tiedän, että täällä on todella kovan luokan ammattilaisia. Esimerkiksi Tampereen tavara-aseman siirto on jäänyt mieleen, samoin Kruunusillat, joista Finkensilta on Kalasataman työmaan kupeessa. Tekemisen meininki näkyy ja siihen lähden hyvällä fiiliksellä mukaan.

Sami paljastaa, ettei hänen aikoinaan pitänyt tulla rakennusalalle ollenkaan. Kauppakorkean pääsykokeiden sijaan hän kuitenkin haki rakennustekniikan pariin.

– Se oli oikea valinta ja en ole koskaan muuta halunnutkaan tehdä. Suurissa hankkeissa kiehtoo ongelmien ratkaiseminen ja se, että punainen lanka löytyy ja palikat menevät kohdilleen.