Kreate toteuttaa Siilitien sillan peruskorjauksen Helsingissä. Käynnissä sillan kannen muotoiluvalut.

Itäväylällä Siilitien ylittävän sillan peruskorjaus toteutetaan kaikkiaan kolmessa vaiheessa. Meneillään on ensimmäinen vaihe, jossa työskennellään sillan eteläisellä puolella.

Kesän aikana Siilitien sillan päältä on purettu eteläinen reunapalkki ja huonokuntoinen betoni on poistettu vesipiikkaamalla käyttäen erittäin suurta vesipainetta. Reunapalkin raudoittamisen jälkeen vuorossa oli uuden reunapalkin valaminen.

Sillan eteläisimmän kaistan kohdalta on poistettu asfaltti ja alue on puhdistettu vesipiikkaamalla. Tämän viikon, viikon 32, toimiin on kuulunut myös kannen muotoiluvalu.

20220810 111558
Siilitien ylittävällä sillalla ensimmäiset muotoiluvalut tehtiin keskiviikon 10.8. aikana.

Muotoiluvalu kuivuu viikosta kahteen viikkoon ja sen jälkeen pääsemme tekemään vesieristyskerrosta. Siilitien sillan yläpuolisten pintarakenteiden uusimisen viimeistelee syyskuun alkupuolella tapahtuva asfaltointi, jonka jälkeen kaista avataan liikenteelle.

Tässä kuvaillut työvaiheet toistuvat syksyn ja loppuvuoden aikana Siilitien ylikulkusillan muilla kaistoilla sekä Kreaten peruskorjausurakkaan kuuluvalla toisella Itäväylän sillalla, Sahaajankadun ylikulkusillalla.