Tampereen Kansi Y teko tunnnustus

Tampereen Kansi, SRV sai Y-teko 2018 -tunnustuksen tiistaina 15.1. TAMKissa järjestetyssä Pirkanmaan maarakennuspäivässä. Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmä on vuodesta 2008 asti palkinnut merkittävän infra-alaan liittyvän kohteen tai aiheen Pirkanmaalla.

Palkinnon myöntäjien mukaan Tampereen Kansi -hanke muuttaa valmistuttuaan merkittävästi Tampereen kaupunkikuvaa liittämällä yhteen radan toisistaan erottamat kaupunginosat muodostaen myös oman kaupunginosan. Kannelle rakennetaan työpaikkoja asuntoja sekä Suomen suurin 13 000–15 000 katsojapaikan urheilu- ja tapahtuma-areena. Lisäksi perusteluissa todettiin, että hankkeen käynnistymisen kannalta SRV:n rooli on ollut ratkaiseva ja infrarakentamisen kannalta mielenkiintoisimmat työt on tehty osana ensimmäistä 340 miljoonan euron osuutta.

Kuvassa vasemmalta palkinnon luovuttanut Jouni Turunen A-Insinööreiltä, Rauno Kulmala, Sami Rantala sekä Ari Virtanen Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmästä.

Tampereen Kannelle myönnetyn Noppakiven ja Kunniakirjan otti vastaan SRV:n edustajan projektijohtaja Rauno Kulmalan lisäksi Kreate Oy:n Sillanrakentaminen ja -korjausyksikön johtaja Sami Rantala, mikä on yksi osoitus hyvin sujuneesta yhteistyöstä pääurakoitsijan ja urakoitsijan kesken.

– Haluan kiittää Pirkanmaan yhdyskuntatekniikan yhteistyöryhmää. On ollut hienoa olla rakentamassa Tampereen Kantta ja olen iloinen, että olemme saaneet huippuammattilaisen rakentamaan meidän kanssamme. Mielenkiintoista ja vaativaa rakentamista radan päällä ja porapaalujen keskellä haastavine betonirakenteineen ja asennuksineen, Rauno Kulmala kiittelee.

– Hieno tunnustus hankkeelle ja toteuttajille. Lähdimme jo hankekehitysvaiheessa kumppanuuspohjalta eteenpäin. Olemme ideoineet ratkaisuja ja miettineet toteutustapaa kirjaimellisestikin tiukassa välissä, Sami Rantala valottaa hyvin sujunutta yhteistyötä ja haastavaa rakennuskohdetta.

Kreaten Tampereen Kansi -urakkaan sisältyy kannen pohja-, perustamis- ja rakentamistyöt sekä kanteen liittyvän katuinfran ja kunnallistekniikan rakentaminen. SRV toimii Tampereen Kansi -hankkeessa pääurakoitsijana toteuttaen Tampereen Kannen päälle rakennettavat kohteet.