Kreate Group Oyj                                     Pörssitiedote                       31.3.2021 klo 08:45 EET                                                

Muutoksia Kreate Groupin johtoryhmässä

Vahvistaakseen kilpailukykyään ja markkinajohtajuuttaan Kreate Group Oyj on päättänyt tehdä muutoksia organisaatiossaan.

– Infra-alan markkina on vahvassa murroksessa. Markkinoilla yleistyvät yhteistoiminnalliset hankintamuodot sekä markkinakysynnän voimistuva muutos asettavat tarpeita liiketoimintamallien kehittämiselle. Alan edelläkävijänä haluamme tehdä oikea-aikaisia ratkaisuja varmistaaksemme konsernimme kilpailukyvyn myös jatkossa, sanoo Kreate Groupin toimitusjohtaja Timo Vikström

Panostuksia rataliiketoimintaan

Yhdyskuntatekniikan insinööri Timo Leppänen (s. 1973) on nimitetty rataliiketoiminnan johtajaksi ja Kreate Groupin johtoryhmän jäseneksi. Leppäsellä on 25 vuoden vahva kokemus infra-alalta. Radanrakentamisen parissa hän on toiminut vuodesta 2004 sekä VR Track Oy:n että YIT-konsernin palveluksessa. Leppänen siirtyy Kreateen YIT:ltä, missä hän toimi Raide-Jokeri-projektin tuotantopäällikkönä.

– Rakentaminen tulee keskittymään enenevässä määrin rautateiden ja kevytraitioteiden ympärille. Ratarakentaminen korostuu myös muissa tulevaisuuden hankkeissa. Olen iloinen, että saimme vahvan ja monipuolisen kokemuksen omaavan Timo Leppäsen johtamaan rataliiketoimintaamme, Vikström sanoo.

Sisäiset tehtävävaihdokset lisäävät kilpailukykyä

Johtaja, Väylärakentaminen DI Jaakko Kivi (s. 1971) siirtyy teknisen toimiston johtajaksi ja jatkaa johtoryhmän jäsenenä. Tekninen toimisto tukee konsernin yksiköitä muun muassa projektinhallintaan, digitalisaation ja tarjouslaskentaan liittyvissä asioissa. Kasvaneen markkinakysynnän vuoksi Kivi ottaa teknisessä toimistossa vastuulleen myös yhteistoiminnalliset erityisprojektit, kuten allianssiurakat. Kivellä on kokemusta vaativista infraprojekteista yli 20 vuotta niin Kreatessa kuin aiemmin Lemminkäinen-konsernissa.

Työpäällikkö, insinööri Sami Laakso (s. 1975) on nimitetty väylärakentamisen liiketoiminnan johtajaksi ja Kreate Groupin johtoryhmän jäseneksi. Hänellä on lähes 20 vuoden kokemus alalta Soraset Yhtiöt Oy:stä, Skanska Infra Oy:stä ja Kreatelta. Viimeksi Laakso on toiminut Kreatella Klaukkalan ohikulkutien STk-urakan projektipäällikkönä.

Kreaten teknisen toimiston johtaja, DI Tommi Hakanen (s.1978) siirtyy Kreaten osakkuusyhtiö KFS Finland Oy:n toimitusjohtajaksi ja jatkaa johtoryhmän jäsenenä. Hakasella on 15 vuoden kokemus vaativaan geotekniikkaan liittyvistä tehtävistä Skanska Infra Oy:ssä, Lemminkäinen Infra Oy:ssä ja YIT Infra Oy:ssä.

Kreate Group Oyj:n johtoryhmään kuuluvat 1.4.2021 alkaen:

  • Timo Vikström, toimitusjohtaja
  • Antti Heinola, talousjohtaja
  • Katja Pussinen, henkilöstöjohtaja
  • Jaakko Kivi, teknisen toimiston johtaja (lisäksi väylärakentamisen liiketoiminnan johtaja 31.5.2021 asti)
  • Sami Laakso, johtaja, väylärakentaminen (väylärakentamisen liiketoiminnan johtaja 1.6.2021 alkaen)
  • Timo Leppänen, johtaja, ratarakentaminen
  • Sami Rantala, johtaja, sillanrakentaminen ja -korjaus
  • Tommi Lehtola, johtaja, pohja- ja kalliorakentaminen sekä kiertotalous
  • Tommi Hakanen, johtaja, erikoispohjarakentaminen

Kreate Rata Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Juha Salminen jää pois yhtiön johtoryhmästä jatkaen edelleen yhtiön palveluksessa.

Tekninen johtaja Petri Uitus keskittyy merkittävään rooliinsa Väylärakentamisen tarjouslaskennassa ja jää samalla pois johtoryhmästä.

KFS Finland Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Ville Niutanen jatkaa yhtiön palveluksessa stabilointiliiketoiminnan työpäällikön tehtävissä.

Kreate Group Oyj
Kirsi-Marjut Dickman
Viestintäpäällikkö

Jakelu: Nasdaq Helsinki, media ja kreate.fi

Kuvat: kreate.fi/yritys/kuvapankki/

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta Kreate Group Oyj

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2020 oli noin 235 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 400 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Liitteet