Kreaten Mika Haimila toimii Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -hankkeen työmaapäällikkönä.

Kuka olet ja mitä teet Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -hankkeessa?
Olen Mika Haimila, tämän hankkeen työmaapäällikkö. Siirryin Mustapuron ja Itäväylän siltojen hankkeelle Kreaten Saimaan kanava -urakasta, jossa peruskorjasimme kaksi läppäsiltaa. Alalla olen ollut yli parikymmentä vuotta ja oikeastaan koko ajan siltojen parissa.

Mitä ovat tärkeimmät tehtäväsi tässä urakassa?
Tärkeintä on urakan sujuminen kustannustehokkaasti, laadukkaasti ja turvallisesti.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Aamulla käyn läpi sen päivän ja myös tulevia töitä oman henkilöstön ja aliurakoitsijoiden kanssa. Tehtäviini kuulu ennakoida tulevia töitä, joten hankin materiaaleja, olen yhteyksissä aliurakoitsijoihin, tilaajaan ja muihin yhteistyökumppaneihimme puhelimitse ja sähköpostitse. Onnistunut työmaa on monien asioiden ja tekijöiden yhteensovittamista.

Päivääni kuuluvat myös erilaiset tarkastukset työmaalla, joten olen paljon maastossa kummallakin urakkamme sillalla eli Sahaajankadun ylikulkusillalla ja eteläisellä Siilitien ylittävällä sillalla sekä Mustapurolla, jossa parannamme tulvasuojausta.

Miten työmaan kesä on sujunut tähän asti?
Kiirettä on pitänyt, kun työt ovat edenneet molemmilla silloilla ja Mustapurolla. Itse asiassa työmäärä on hieman kasvanutkin kesän aikana. Kesäämme on kuulunut myös kaksi kesätyöntekijää ja he ovat päässeet työskentelemään kaikilla kolmella kohteella monenlaisissa töissä. Hyvin ovat pärjänneet.

Millaisten asioiden parissa työskentelet parhaillaan, näin elokuun puolivälissä?
Sahaajankadun sillalla eli aivan tässä työmaatoimiston läheisyydessä teemme vesipiikkausta sillan kannen muotoiluvalua varten ja äskettäin asennettiin kaiteet paikalleen. Siilitien sillalla tehtiin viime viikolla muotoiluvalut ja nyt siellä on meneillään kannen vesieritys. Molemmilla silloilla jatkuvat myös alapuolisten betonipintojen korjaustyöt. Mustapurolla asennamme putkia ja teemme kaivannon täyttötöitä, tulva-alueella on käynnissä ympäristön maisemointi.

Entä mitä odotat alkavalta syksyltä?
Toivottavasti tällainen kesäinen lämmin sää jatkuu pitkään. Silloin siltojen eristykset onnistuvat sujuvammin ja ei ole tarvetta lämmittää sillankansia sääsuojien alla.

Mikä tuo sinulle vastapainoa työmaa-arjen aherrukseen?
Viikonloppuisin ja lomilla mökkeilen Saimaalla Puumalassa; mökki on tosin vielä viimeistelytöitä vailla. Arkena frisbeegolfin parissa saa ajatuksia pois työmaa-arjesta.