Alec Böstman toimii työnjohtajana Kreaten Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -hankkeella Helsingissä.

Kuka olet ja mitä teet Mustapuron tulvasuojaus ja Itäväylän sillat -hankkeessa?
Olen Alec Böstman ja toimin hankkeella työnjohtajana Mustapuron tulvasuojauksen parantamiseen liittyvissä asioissa. Ennen tätä työmaata työskentelin Kreatella muun muassa urakassa, jossa korjasimme Lauttasaaren siltoja Helsingissä. Koulutukseltani olen rakennusmestari.

Mitä ovat tärkeimmät tehtäväsi tässä urakassa?
Tehtävänäni on varmistaa, että kaikki työvaiheet etenevät varmasti ja tehokkaasti tehdessämme Mustapuron putkituksia Itäväylän ali. Työt etenevät useassa vaiheessa, joten tehtäviin kuuluu myös varmistaa mahdollisimman sujuvat liikennejärjestelyt itäisen Helsingin vilkkaimmalla väylällä ja että kaikki sujuu sekä työmaalla että Itäväylällä turvallisesti.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?
Aamut alkavat aina kahvilla työmaatoimistossa Sahaajankadun sillan alla. Työni on tekemistä tietokoneella toimistolla ja toimintaa kentällä, välillä selvitetään vastaan tulevia erilaisia, haastaviakin tilanteita. Nykyhetken lisäksi elän koko ajan kaksi kolme viikkoa tulevaisuudessa, kun teen Mustapuron vaiheistusten aikatauluja ja varmistan tarvittavan työvoiman ja koneet. Esimerkiksi viime viikolla varasin ensi viikon ponttikoneet ja asfalttikaluston. Päivät ovat monien asioiden ja tekijöiden sovittamista yhteen. Joskus tehdään hyvin pitkääkin päivää.

Kreaten työnjohtaja Alec Böstman Mustapurolla Helsingissä.
Työnjohtaja Alec Böstman Kreatelta Mustapuron putkikaivantojen ääressä kesäkuussa, jolloin Itäväylän pohjoispuolen kaivantoa tuettiin teräsponteilla.

Miten työmaan kesä ja syksy ovat sujuneet tähän asti?
Kiirettä on ja aikataulu on tiukka, mutta koko ajan mennään eteenpäin. Suurin haaste on vesi, sillä valumavedet valuvat suurelta alueelta työmaalle. Kaivannon pohja on melkein samalla tasolla kuin merenpinta ja kaivannoista pumpataankin koko ajan vettä pois, pahimmillaan tuhansia litroja minuutissa.

Millaisten asioiden parissa työskentelet näin syyskuun loppupuolella?
Nyt kun saamme elementit paikalleen Itäväylän ali, päästään tekemään viimeinen silaus: liitämme uuden linjan Mustapuron vanhaan linjaan.

Entä mitä odotat tältä syksyltä?
Sateeton syksy on toiveena. Silloin vesi haittaa mahdollisimman vähän töiden etenemistä. Syksyn jälkeen marraskuussa saamme työmaan Mustapuron tulvasuojauksen parantamisen osalta valmiiksi.

Mikä tuo sinulle vastapainoa työmaa-arjen aherrukseen?
Salilla tulee jonkin verran käytyä ja golfaamassakin. Kesällä ehdin onneksi myös veneilemään Etelä-Suomen saaristossa. Rennolla oleilulla saa ajatukset töistä ja sitten taas jaksaa.