Kreaten työmaapäällikkö Aki Putto esitteli pesäpallostadionin urakan työvaiheita vierailevan päiväkodin lapsille.

Kenttäkadun päiväkodissa Hyvinkäällä ihmeteltiin viime syksynä, mitä kummaa naapurissa tapahtuu. Ensin Kreate pystytti työmaa-aidat päiväkodin ja Pihkalan pesäpallostadionin väliin ja sitten tulivat kaivinkoneet.

Päiväkodin pihamaalta seurattiin tarkasti Pihkalan pesäpallostadionin katsomon kattamista sekä maarakennus- ja perustustöitä. Varsinkin isot työkoneet, betoniautot ja massiivisten katosrakenteiden nostaminen herättivät kiinnostusta. Aina kun tuli mahdollisuus, osa lapsista riensi katsomaan työmaa-aidan taakse – ja sen huomasi myös Kreaten työmaapäällikkö Aki Putto.

– Kysyin päiväkodin johtajalta, haluaisivatko he tulla käymään työmaallamme. Hyvät naapurussuhteet koko rakentamisen ajan ovat meille tärkeä asia, Aki kertoo.

Päiväkodista tulleet vierailijat matkalla Pihkalan stadionin uudelta tasanteelta kohti kenttää.
2–5-vuotiaista koostuva Pikkutassut oli Kenttäkadun päiväkodin toinen ryhmä, joka tutustui uudistettuun pesäpallostadioniin. Naapurista saimme kylään urakan valmistuttua kaikkiaan neljä ryhmää innokkaita vierailijoita.

–  Itse näin päiväkoti-ikäisen vanhempana olen huomannut, että normaalista poikkeava ohjelma on lasten mieleen ja siitä lähdin miettimään sopivaa, täällä toteutettavaa tekemistä vierailuille. Samalla halusin esitellä mukavalla otteella myös itse rakentamista ja totta kai koneita, hän jatkaa.

Tuumasta toimeen! Ja niinpä marraskuussa 2023 päiväkodin lapset tekivät ensimmäiset stadionluokan vierailut Kreaten työmaalle.

Valmiilla pesäpallostadionilla pultteja, palloja ja piknik-eväitä


Hyvinkään kaupungin tilaama urakka valmistui suunnitelmien mukaisesti ennen tämän vuoden pesiskauden aloitusta. Toukokuun lopussa oli aika kutsua tutut naapurit uudestaan kylään.

– Halusimme tarjota kiitokseksi mahdollisuuden mukaviin vierailuihin ensin rakentamisen aikana ja nyt kun kaikki on valmista, koska jouduimme urakan aikana käyttämään naapureidemme parkkipaikkaa muun muassa suurten teräspalkkien varastoimiseen, työmaapäällikkö toteaa.

Lähdetään seuraavaksi Pikkutassut-ryhmän kanssa kierrokselle:

Ennakkoon sovitut vierailut työmaillemme ovat aina mieleenpainuvia hetkiä niin vierailijoille kuin työmaan henkilöstölle. Lue lisää Kenttäkadun päiväkodin lasten ensimmäisistä käynneistä tälle työmaalle marraskuussa 2023: Päiväkodin lapset tekivät stadionluokan vierailuja Kreaten työmaalle Hyvinkäällä.

Yksi ainutlaatuisimmista visiiteistä toteutui, kun Lillholmenin alkuperäisen läppäsillan rakentamisessa mukana olleet konkarit tutustuivat uuden läppäsillan työmaahan. Lue koko juttu täältä: Suomen vilkkaimman läppäsillan työmaa houkutteli konkarit muistelemaan Paraisille.