Keski-Pasilassa sijaitseva Veturitien silta suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä perjantaina 28. huhtikuuta 2023 kello 20.00 alkaen. Sulku kestää maanantaihin 1. toukokuuta 2023 kello 6.00 asti.

Sulun aikana Veturitien sillalla ei pääse ajamaan, ja moottoriajoneuvoliikenne ohjataan kiertämään Ratapihantien kautta. Kiertoreitti merkitään maastoon opasteiden avulla. Sulku ei vaikuta jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden reitteihin. 

Kartta liikennejärjestelyistä Veturitien sillan sulun aikana 28.4.-1.5.2023.
Kartta liikennejärjestelyistä Keski-Pasilassa Veturitien sillan sulun aikana 28.4.–1.5.2023.

Silta suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä betonivalujen vuoksi, jotta betonivaluihin ei tule tärinää alun lujuuden kehittymisen aikana. 

Kyseessä on Veturitien uuden sillan päällysrakenteiden viimeinen valu hankkeen aikana.  Sen jälkeen sillalla käynnistyy siirtymälaattojen valaminen maatukiin sekä sääsuojan pystyttäminen kannella tehtävää vesieristystä varten.  

Veturitien silta rakentuu vaiheittain

Keski-Pasilan rakentamisen myötä asukasmäärät ja liikennemäärät kasvavat, mikä lisää tarvetta myös liikenneyhteyksien kehittämiselle. 

Veturitien siltaa rakennetaan vaiheittain kolmessa eri osassa. Veturitien uuden sillan  ensimmäinen osa avattiin liikenteelle heinäkuussa 2022 , minkä jälkeen vanhaa siltaa alettiin purkaa sille rakennetun purkusillan päälle. Puretun osuuden tilalle aloitettiin sillan toisen lohkon rakentaminen. Sillan toinen osa avautuu liikenteelle kesällä 2023. Tämän jälkeen alkaa viimeistelyvaihe.  

Veturitien uusi silta on kolmeaukkoinen jatkuva liittopalkkisilta, jossa on valmistuessaan seitsemän ajokaistaa sekä molemmissa reunoissa väylät jalankulkijoille ja pyöräilijöille. Silta valmistuu kokonaisuudessaan syksyn 2023 aikana. 

Hankkeen etenemistä voi seurata myös Uusi Pasila -sivulla Facebookissa.

Veturitien silta kuuluu Helsingin kaupungin Veturitie ja Ratapihakorttelit -hankkeeseen, jossa levennetään Veturitietä Höyrykadun ja Hakamäentien välillä liikenteen sujuvoittamiseksi sekä rakennetaan Ratapihakortteleiden alueelle uusia tontti- ja kokoojakatuja. Urakassa uusitaan Veturitien ylikulkusilta ja rakennetaan Radioportin alikulkusilta. Vähäpäästöinen työmaa on osa Hiilineutraali Helsinki 2030 -ohjelmaa.