Veturitien uuden sillan rakentaminen Pasilan ja Ilmalan juna-asemien välissä etenee, kun liikenne siirtyi nykyisen sillan pohjoispuolella sijaitsevalle uuden sillan ensimmäiselle osalle maanantaina 4. heinäkuuta 2022.

”Alkukesällä teimme ensimmäisen osan kannen pintarakenteita ja päätyjen otsamuurit. Nyt ovat liikenteen siirtämistä varten valmiit myös sillan siirtymälaatat ja maatäytöt. Olemme hyvin alkuperäisessä aikataulussa sekä rakentamisen että liikennejärjestelyjen suhteen”, kertoo projektipäällikkö Jyrki Perokorpi Kreatelta.

Veturitie on Pasilan pääkatu, joka sillan kohdalla rakennetaan nykyistä noin kolme kertaa leveämmäksi osana Veturitien kokonaisvaltaisempaa uudistamista.

”Vastaamalla Veturitien kasvavaan liikennemäärään teemme kulkemisesta sujuvampaa kaikille Keski-Pasilassa liikkuville. Ensimmäisen osan käyttöön ottaminen on merkittävä etappi koko urakassa”, toteaa projektinjohtaja Juuso Luoto Helsingin kaupunkiympäristön toimialalta.

veturititien silta liikenteelle 040722
Liikennejärjestelyt 4.7.2022 alkaen.

Veturitien silta rakennetaan kolmessa vaiheessa

Kun Veturitiellä liikenne ohjataan uuden sillan ensimmäiselle osalle, alkaa nykyisen sillan purkaminen kevään ja kesän aikana rakennetun purkusillan päälle.

”Vanhan sillan purkaminen ja uuden rakentaminen tehdään kaikkiaan kolmessa vaiheessa, mikä mahdollistaa liikenteen kulkemisen sillalla koko kahden ja puolen vuoden työmaan ajan. Lisähaastetta tuo työskenteleminen Suomen vilkkaimman junaliikenteen päällä”, sanoo Perokorpi.

Siltatyön toinen vaihe etenee niin, että puretun sillan paikalle rakennetaan uusi, neljän kaistan levyinen osa. Tämä Veturitien uuden sillan toinen osa valmistuu kevään 2023 aikana.

”Kolmannen vaiheen aikana viimeistelemme ensimmäisessä vaiheessa valmistuneen sillan kannen eteläisen päädyn. Sen pystymme tekemään vasta sitten, kun sillan molemmat osat ovat liikennöitävässä kunnossa”, Perokorpi jatkaa.