Eljas Tyni aloitti Kreatella työnjohtajana.

Rakennusmestari AMK Eljas Tyni on aloittanut työnjohtajana väyläyksikössä. Kreate oli tullut hänelle tutuksi työnjohtoharjoitteluiden kautta ja aivan ensimmäinen kosketus keltamustaan joukkueeseemme tapahtui jo syksyllä 2017. Tuolloin Eljas oli aiemman työnantajan palveluksessa tekemässä asfaltinpohjia Ilmalan aseman työmaallamme Helsingissä.

– Ensimmäiseltä ammatiltani olen maarakennuskoneenkuljettaja ja työkohteina olivat rakennusten pohjatyöt, erilaiset infratyöt, asfaltinpohjatyöt sekä kiinteistöjen koneelliset kunnossapitotyöt pääkaupunkiseudulla sekä Pohjois-Pohjanmaalla, hän kertoo.

– Ilmalassa Kreate jäi yrityksenä positiivisessa sävyssä mieleen, joten vuoden 2020 syksyllä hain tänne työnjohtoharjoitteluun. Tykkäsin Kreatesta työnantajana ja sen jälkeen olenkin ollut täällä harjoitteluissa ja kesätöissä opiskeluni aikana.

Valmistuttuaan rakennusalan työnjohdon koulutusohjelmasta Eljas aloitti työnjohtajana Mt8155 Poikkimaantien parantaminen -hankkeella Oulussa.

– Opiskelujen jälkeen halusin tulla Kreatelle töihin, koska minua kiinnostivat mielenkiintoiset infrahankkeet, joissa pääsee kehittämään omaa osaamistaan, sekä halu työskennellä ammattitaitoisten ja kokemusta omaavien työkavereiden parissa.

– Poikkimaantien työmaa on mielenkiintoinen projekti, jossa tehdään silta-, rata- ja väyläpuolen töitä samalla työmaalla. Ajattelen niin, että koulusta saa hyvät lähtökohdat alalle, mutta käytännön oppiminen tapahtuu työmaalla, kun pääsee soveltamaan koulussa opittua tietoja oikeasti käytäntöön, hän summaa.