Kreate toteuttaa Tornion ratapihan rakennusurakan.

Kreate on aloittanut valmistelevat työt Laurila-Tornio-Haaparanta-radan sähköistyshankkeeseen kuuluvan Tornion ratapihan rakentamisurakassa. Monipuolinen projekti kasvattaa Kreaten tilauskantaa lähes seitsemällä miljoonalla eurolla. Urakan tilaajana on Väylävirasto.

Kreate toteuttaa merkittävän Tornion ratapihan rakentamisurakan, johon kuuluu raiteistojen uusiminen ja uuden matkustajaliikenteen laiturin rakentaminen.

− Rakennamme lähes neljä kilometriä uutta raiteistoa, puramme yli kahdeksan kilometriä nykyistä raiteistoa sekä asennamme 16 vaihdetta ja puramme 22. Matkustajalaiturin lisäksi rakennamme huoltoteitä, kuivatusrakenteita ja paikoitusalueen. Urakkaan kuuluu myös turvalaitteiston ja kaapeloinnin uusiminen, luettelee kohteen työpäällikkö Jari Hinttala Kreatelta.

Tornion ratapihalla on kansainvälisen yhdysliikenteen vuoksi kaksi eri raideleveyttä, ja meneillään oleva urakka on osa valtakunnanrajan ylittävän matkustajaliikenteen mahdollistavaa Laurila−Tornio−Haaparanta-rataosan sähköistäminen -ratahanketta.

Siltatyöt toteutetaan sujuvasti liikenteen ehdoilla

Tornion ratapihan rakentamisurakassa korjataan yksi E8-tien ylittävä ratasilta ja peruskorjataan toinen.

− Toteutamme 3-raiteisen ylikulkusillan peruskorjauksen ja ratojen uusimisen kahdessa lohkossa ensi vuoden aikana. Näin takaamme juna- ja autoliikenteen sujuvuuden vilkkaasti liikennöidyllä E8-tiellä, Hinttala kertoo.

Teknisesti haastava siltatyö rytmittää koko mittavaa ratahanketta, jossa yhdistyy taito-, turvalaite- ja päällysrakennetöiden osaaminen.

Valmistelevat rakennustyöt alkoivat lokakuussa 2023, varsinainen rakentaminen keväällä 2024 ja valmiina hanke on viimeistään vuoden 2024 loppuun mennessä.

Lue lisää Tornion ratapihan rakentamisurakasta Kohteet-osiosta, Laurila−Tornio−Haaparanta-ratahankkeesta Väyläviraston sivuilta sekä Euroopan laajuisesta liikenneverkko TEN-T:stä Väyläviraston sivuilta.