Olli Kaljunen aloitti projektipäällikkönä Kreaten ratayksikössä.

Tuotantotalouden diplomi-insinööri Olli Kaljunen on aloittanut ratayksikössämme projektipäällikkönä.

Ensimmäinen projekti vie hänet Koskelan varikkohankkeeseen, jossa Kreate on Akseli-nimiseen ryhmittymään kuuluvan päätoteuttaja Skanskan kumppanina kehitysvaiheessa.

– Työskentelen varikkohankkeen projektitoimistolla Arabianrannassa Helsingissä ja satunnaisesti Tuusulan toimistolla ratasähkön ja teknisten järjestelmien asiantuntijan roolissa. Tehtävä on luonteva jatkumo aikaisemmasta projektista, koska pääsen hyödyntämään osaamista aikaisemmista hankkeista. Toisaalta Koskelan hankkeessa on myös paljon uutta ja pääsen mukaan suunnittelunohjaukseen ja tuomaan näkökulmaa rakentamisesta jo hankkeen kehitysvaiheeseen.

Vuosien varrella Olli on kerryttänyt vahvan kokemuksen rautatie-, metro- ja raitiotiehankkeista.

– Aikaisemmin olen työskennellyt muun muassa rautateiden ja metron turvalaitejärjestelmien parissa järjestelmätoimittajalla eri tehtävissä ja viimeisimpänä Raide-Jokeri raitiotiehankkeella sähkö- ja teknisten järjestelmien rakentamisessa aina hankkeen käyttöönottoon/luovutukseen asti.

Miten tuore projektipäällikkö tuli juuri keltamustaan joukkueeseemme?

– Kreatella on useampi tuttu töissä, ja olen seurannut, että radanrakentamisessa on kasvu käynnissä, joten mielelläni olen mukana sitä mahdollistamassa. Urani täällä on vielä alussa, mutta työtoverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan ja viihtynyt olen oikein hyvin.