Vuonna 1982 valmistunut Lillholmenin silta oli rakennettu maapenkereelle ja Skräbbölen ja Gunnarsnäsin välillä maantie 12029 kulkee Lillholmenin saaren kautta Kirkkoselän poikki. Kesäaikaan sillan ali oli kulkenut vilkkaasti liikennöity veneväylä, jonka pohjoispäässä sijaitsevan läpän alituskorkeus oli ollut vain 1,7 metriä. Sillan valmistuttua poistui vesiliikenteen estevaikutus kokonaan alle kuusi metriä korkeilta aluksilta. Lisäksi sillan hyötyleveys kasvoi yhdeksään metriin ja kokonaispituus on 254 metriä. Veneilyaukon leveys tuli olemaan 10 metriä.

Kreate rakensi uuden sillan, joka korvasi nykyisen teräsbetonisen ponttonin ja sen pohjoispäässä olevan itsepalveluläpän. Penkere purettiin koko uuden sillan pituudelta ja veden virtausolosuhteita parannettiin virtausaukolla.

Rakensimme sillan kolmesta erillisestä siltarakenteesta, joista 25 metrin jänteessä oleva keskimmäinen silta on avattava ja sen molemmin puolin 4-jänteiset kiinteät siltaosuudet. Kiinteät siltaosuudet ovat jännitettyjä betonisia jatkuvia palkkisiltoja, ja sillan keskellä oleva silta on vastapainottamaton hydraulitoiminen läppäsilta. Sillan kaikki tuet perustettiin porapaalujen varaan ja lisäksi osa välituista ankkuroitiin paalun läpi peruskallioon asti.

Avattavia läppäsiltoja tulee Suomessa harvakseltaan rakennettavaksi, joten läppäosuuden ja sen hydrauliikan ja sähköautomaation rakentaminen sekä huolellinen testaaminen oli yksi mielenkiintoisimmista työvaiheista.

Urakan materiaalinhallintaa paransimme hyödyntämällä purkutyössä syntyviä materiaalivirtoja rakentamisessa: vanhaa ponttonisiltaa käytimme rakennustöissä ja tiepenkan käyttökelpoiset materiaalit hyödynsimme uuden sillan massanvaihdoissa ja tienpenkereissä.

Urakan arvo oli noin 8 miljoonaa euroa ja tilaajana oli Varsinais-Suomen ELY-keskus.

Lillholmenin uutinen artikkelikuva

Tila

Valmis

Kategoria

Osoite

Tervsundintie 4
21600 Parainen

Valmistuminen

12/2022

Projektinjohtaja

Timo Hirvasmaa

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Timo Hirvasmaa +358 400 627 461 timo.hirvasmaa(a)kreate.fi
Työmaapäällikkö Tero Haaramäki +358 40 544 3661 tero.haaramaki(a)kreate.fi

Artikkelit

Lillholmenin uusi silta helpottaa veneilyä – läpällisten siltojen rakentamista harvoin tarjolla

Vuonna 1982 valmistunut silta on rakennettu maapenkereelle ja Skräbbölen ja Gunnarsnäsin välillä maantie 12029 kulkee Lillholmenin saaren kautta Kirkkoselän poikki. Maapenkereen maatuki on paalutettu ja sillan läpän toinen pää on…

Jussi Silvo projektipäälliköksi

Osaava vaativien hankkeiden joukkueemme on saanut uuden projektipäällikön, kun infrarakentamisen insinööri (AMK) Jussi Silvo aloitti Kreatella.Rakennuttamisen ja valvonnan sekä projektinhallinnan konsultointitehtävistä, kuten mm. Kruunusillat-hankkeen yleissuunnitelmavaiheesta, työt ovat tuoneet hänet yhä merkittävämpien…