Aloitimme Onniselle ja K-Autolle rakennettavan Keskon logistiikkakeskuksen maarakennustyöt marraskuussa 2022. Etenemme urakassa vankalla pohja- ja betonirakentamisen ammattitaidolla ammentaen osaamistamme aiemmista vaativista ja laajoista maarakentamisurakoistamme sekä sujuvassa yhteistyössä tehdyistä teollisuuden ja kaupanalan hankkeistamme.

Logistiikkakeskus rakennetaan noin 42 hehtaarin kokoiselle pehmeän maan tontille, joten rakennus vaatii tukevat pohjarakenteet. Tämä nostaa maarakennusurakankin isoon kokoluokkaan. Poikkeuksellisen suurten massojen, teräsbetonipaalutusten ja muiden pohjarakenteiden toteuttamisessa ovat työnsuunnittelu ja aikataulutus tärkeässä roolissa.

Toteutamme mittavan maarakennus- ja perustusurakan vaiheittain aloittaen työt massojen siirtämisellä ja pohjatöillä. Kun ensimmäisen osuuden pohjatyöt ovat valmiit, teemme perustukset paalulaattaan asti.

Mittavassa urakassa valetaan betonia noin 4 500 kuutiota kuukaudessa. Teräsbetonipaaluja lyödään yli 148 kilometriä ja paalutuksesta vastaa Kreaten yhteisyritys KFS Finland.

Kreaten pohja- ja betonirakentajat toteuttavat Keskon kanssa Onniselle ja K-Autolle rakennettavan logistiikkakeskuksen maarakennus- ja perustusurakan. Hyvinkäälle sijoittuva logistiikkakeskus on kooltaan yli 80 000 neliömetriä, ja ammattilaisemme vastaavat kohteen pohjarakentamisen ja betonityöt paalulaattaan asti. 

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Riihimäentie, Hyvinkää

Valmistuminen

09/2024

Projektinjohtaja

Mika Ojala

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Projektipäällikkö Mika Ojala +358 40 486 6833 mika.ojala@kreate.fi

Artikkelit

Suomen suurimpiin kuuluva valu-urakka ohi – Kreate urakoi 10 kuukautta ja 50 000 kuutiota betonia Keskon logistiikkakeskuksen työmaalla

Keskon logistiikkakeskus Onnela on monella tapaa ainutlaatuinen jättihanke – eikä vähiten vahvan pohjansa ansiosta. Kreaten poikkeuksellinen valu-urakka käynnistyi tämän vuoden tammikuussa, urakan suurin yksittäinen paalulaatta valettiin yli kahden vuorokauden kertavalussa…

Poikkeuksellisen suuri vähähiilinen paalulaatta takaa vahvan pohjan Keskon logistiikkakeskuksen automaattivarastolle

Hyvinkäälle rakentuva Keskon uusi logistiikkakeskus Onnela on monessa mielessä poikkeuksellinen. Kreaten pohja- ja betonirakentajat toteuttavat Onniselle ja K-Autolle rakennettavan logistiikkakeskuksen pohjarakentamisen ja betonityöt paalulaattaan asti. Näin ison kokoluokan hankkeessa suurimman…