Please accept marketing-cookies to watch this video.

– Enää ei ole ennen lomaa tunnetta, että olen ihan poikki. Ensimmäistä kertaa elämässäni tunnen, että joko se loma tuli, Kreaten palkka- ja HR-asiantuntijana työskentelevä Susanna Mäkinen kertoo.

Pitkän tilitoimistouran jälkeen keväällä 2018 Kreatelle siirtynyt Susanna kokee avoimen tekemisen meiningin ja työssä jaksamisen tukemisen tärkeiksi viihtyvyyden syiksi.

Susannan työ Kreatella on paitsi palkanlaskennan esimiehenä toimimista, myös TES- ja työsuhdeasioissa avustamista sekä työhyvinvoinnin kehittämistä. Arki poikkeaa huomattavasti työstä tilitoimistossa, kun nyt hän on tekemisessä tiiviisti Kreaten ammattilaisten kanssa.

Orivedeltä kotoisin oleva Susanna muutti Tampereelle opiskelemaan jo 16-vuotiaana. Tammerkosken lukion aikaa seurasivat työn täyteiset välivuodet ja kasvatustieteiden approbaturin opiskelu Avoimessa yliopistossa.


– Minut on otettu poikkeuksetta hyvin ystävällisesti vastaan. Olen huomannut, että kaikki työntekijät tukevat toisiaan tehtävästä riippumatta. Avoin ja rento tekemisen tunnelma näkyy kaikessa, hän sanoo.

16-vuotiaana Tampereelle opiskelemaan

– Halusin jo lapsena opettajaksi. Kreatella saan toteuttaa tätä toiveammattiani, kun koulutan henkilöstöä esimerkiksi sekä HR-järjestelmän että tuntikirjaus- tai kulunvalvontajärjestelmän käytössä.

– On kiva opettaa toiselle asia, jonka osaa hyvin. Kun toinen oppii, itsellekin tulee onnistumisen tunne.

Susannan toi taloushallinnon ammattiin ammattikorkeakoulussa liiketalouden opiskelu ja tradenomin tutkinto. Hän työskenteli pitkään henkilöstöpalveluyrityksessä ja tilitoimistossa.

– Hain Kreatelle, jotta saisin lisää HR-puolen kokemusta. Täällä voin vaikuttaa asioihin tilitoimistoa enemmän. Saan olla työkaveri, en vain etäinen palkanlaskija.

Osaamisen kehitys palkitaan

– Kreatella on todella haastavia työkohteita ja paljon kehittymisen mahdollisuuksia. Kun osaaminen kasvaa, se myös näkyy tilipussissa, Susanna kertoo.

Hän arvostaa Kreaten työaikajoustoja, jotka helpottavat liikuntaharrastuksia ja ajan viettoa lähipiirin kanssa. Susannan vastuualueeseen työhyvinvoinnin kehityksessä kuuluu mm. tiedottaminen henkilöstölle.

– Kreatella on eri kuntosalien kanssa sopimuksia kanssa ympäri Suomea. Jokaisella kreatelaisella on myös mahdollisuus ottaa käyttöön mm. stressiä ja palautumista mittaava First Beat -hyvinvointianalyysi, hän kertoo nykyisistä mahdollisuuksista.

Vuoden 2019 alussa toimintansa aloitti Kreaten huvitoimikunta, Kreaktiivinen.

– Koen merkityksellisenä sen, että voin olla työkavereiden kanssa tekemisissä. Henkilöstömme työskentelee eri puolilla maata, ja tapaamiset luovat yhteishenkeä. Yhteiset tapahtumat ovat varmasti tervetulleita, jos teet työtä vaikkapa työmaalla, jolla ei ole kovin paljon työkavereita.

– Odotan mielenkiinnolla, mitä toimikunta ideoi seuraavaksi.