Please accept marketing-cookies to watch this video.

Mikä inspiroi ja innostaa infra-alalla? Kun tätä kysyy KFS:n vaativan pohjarakentamisen ammattilaiselta Viivi Rautakoskelta, vastaus on selvä.

–  Tykkään paljon uuden oppimisesta. Minua inspiroi, kun eteen tulee jotain sellaista, mitä en ole aiemmin tehnyt. Tykkään ja haluan oppia uutta.

Parhaillaan Viivi työskentelee KFS Finlandin stabilointihankkeilla työnjohtajana. KFS Finland Oy on Suomen johtava pohjarakentamisen erikoistöihin keskittyvä yritys, jonka Kreate omistaa yhdessä maailman suurimman pohjarakentamiseen erikoistuneen, kansainvälisen Keller Groupin kanssa.

– Työskentelin ensin 10 vuotta putkiasentajana maanrakennustyömailla ja siitä innostuin lähtemään opiskelemaan infrapuolen työnjohtajaksi Tampereen ammattikorkeakouluun, kertaa Viivi urapolkunsa alkutaivalta.

Viivin tapauksessa polku Suomen kiinnostavimmille stabilointihankkeille kiersi Kreaten kautta. Työnjohtoharjoittelu Kreaten väylärakentamisen yksikössä tarjosi innokkaalle oppijalle mielenkiintoisia väyläpuolen projekteja.  

Uudiskatuprojektilla koko maanrakentamisen kirjo

KFS:llä on meneillään useita maaperän vahvistamisen työmaita eri puolella Suomea. Viivi on päässyt käyttämään oppejaan ja osaamistaan muun muassa Helsingissä Kruunuvuorenrannan liikuntapuiston sekä Turun kehätien stabiloinneissa.

Yksi mieleenpainuvimmista hankkeista sijaitsi Espoossa Peijinkadulla. Haastavissa savesta ja liejusta koostuvissa pohjaolosuhteissa KFS:n erikoispohjarakentamisen ammattilaiset rakensivat Peijinkatua ja lähikatuja yhdessä Kreaten väyläosaajien kanssa.

– Siellä sain olla mukana lähes projektin alusta loppuun asti. Näin koko työmaan kirjon, ja sen mitä kaikkea maanrakentamiseen kuuluu. Se oli mielenkiintoinen uudiskatuprojekti, jossa teimme pohjanvahvistusta paalulaatoilla ja stabiloinnilla.

– Peijinkadulla tutustuin myös ensimmäisen kerran KFS:ään, joka teki kaikki stabiloinnit ja porapaalutukset. Näiden vuosien aikana olen oppinut paljon uutta Kreatelta ja KFS:ltä niin maanrakentamisesta kuin pohjanvahvistamisesta, kehuu Viivi.

Parasta työkaverit ja työilmapiiri

Työnjohtajan aamut alkavat työmaakierroksilla. Viivi käy paikan päällä keräämässä pilareita koskevia aineistoja, joita hän työstää työpöydän ääressä Tuusulan toimipisteellä.

– Seuraamalla pilarikohtaisia tietoja pystyn tarkkailemaan ja raportoimaan esimerkiksi toteutuneita pilareita ja oikeita sideainemääriä sekä muita tietoja, joita tarvitaan myös laskutukseen tilaajan suuntaan, hän selittää.

Erikoispohjarakentaminen tuo sopivasti haasteita tekijänsä työpäiviin, ja Viivi kertoo janoavansa lisää oppia.

– Stabilointi on ollut tosi kivaa ja mielenkiintoista ja varmaan tulen oppimaan siitä vielä lisää. Minua kiinnostaa maanrakennusala ylipäätään.

Entä mikä on parasta KFS:llä ja Kreatella? Tähänkin kysymykseen KFS:n avustavalta työnjohtajalta tulee selvä vastaus:

– Meillä parasta on työkaverit ja työilmapiiri. Täällä oikeasti autetaan, jos tulee ongelmia tai kysyttävää, miten asia pitäisi tehdä. Tyypillinen kreatelainen ja KFS:läinen on mukava ja rento ja helposti lähestyttävä.