Urakassa rakennetaan Pasilan alueen länsireunaan uusi 1 200 metriä pitkä raide. Työ sisältää uuden raiteen alus- ja päällysrakenteen, sähköratatyöt, kolmen uuden vaihteen asentamisen sekä kahden vanhan vaihteen poiston. Uuden raiteen rakentamisen ajaksi asennetaan väliaikainen vaihde, joka puretaan uuden raiteen käyttöönoton jälkeen.

Uuden raiteen käyttöönoton jälkeen tehdään Pasilan aseman molemmissa päissä geometriamuutoksia, sähköratatöitä ja raideliitoksia seitsemälle eri raiteelle, joiden yhteispituus on yli 1 500 metriä.

Suomen toiseksi vilkkaimman rautatieaseman, Pasilan kautta kulkee arkisin yli tuhat junaa. Ruuhkahuippuna kello 8–9 junia asemalle tulee ja lähtee yli 70. Alueen rataverkon toimivuus vaikuttaa merkittävästi siihen, miten junaliikenne sujuu koko maassa. Raidehanke toteutetaan osana Keski-Pasilaan nousevaa Tripla-keskuksen työmaata.  Läntinen lisäraide on viimeinen Pasilaan mahtuva raide ja laituri. Sen jälkeen kaikki maanpäällinen tila on käytetty.

Lisäraiteen myötä kaukoliikenteeseen sekä Riihimäelle ja Lahteen suuntautuvaan lähiliikenteeseen saadaan kaksi raidetta kumpaankin kulkusuuntaan. Tämä sujuvoittaa liikennettä ja mahdollistaa junavuorojen lisäämisen. Liikennöinti Pasilassa vaikuttaa koko Suomen junaliikenteeseen. Tavaraliikenteenkin häiriöt vähenevät, kun matkustajajunien täsmällisyys paranee. Lisäksi raideliikenne on ympäristöystävällinen ja tehokas joukkoliikennemuoto.

Kreaten urakan arvo on noin 4,4 miljoonaa eruoa. Tilaajana on Väylävirasto ja rakentamisen toteutusaika on 2/2019–2/2021.

Pasila verkkosivu pieni

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Pasilan rautatieasema

Valmistuminen

02/2021

Projektinjohtaja

Juha Salminen

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Yksikönjohtaja Juha Salminen +358 40 842 1201 juha.salminen(a)kreate.fi
Työpäällikkö Ari Mattsson +358 40 842 1204 ari.mattsson(a)kreate.fi

Artikkelit

Henna Hänninen on aloittanut kirjanpitäjänä

Henna Hänninen on aloittanut Talous ja ICT -yksikössä kirjanpitäjänä. Saimme Hennasta loistavaa vahvistusta taloushallintoomme, koska hänellä on aikaisempaa työkokemusta kirjanpidon työtehtävistä ja infra-alan yrityksen numeroiden pyörittelystä. - Olen seurannut Kreaten…

Tuomas Kekkonen aloittanut projekti-insinöörinä

Tuomas Kekkonen on aloittanut Väylärakentamisen yksikössämme projekti-insinöörinä. Kreatelle Tuomasta veti halu päästä uusiin haasteisiin. Hän halusi tämän lisäksi olla mukana rakentamisessa ja projektien läpiviemisessä ketterän yrityksen palveluksessa.  - Olen viihtynyt…

Oskari Jantunen työmaapäälliköksi

Infra-alan rakennusinsinööri sekä rakennusmestari Oskari Jantunen on aloittanut Kreatella työmaapäällikkönä Kalliorakentamisen yksikössä. Oskari on työskennellyt kalliorakentamisen parissa vuodesta 2013 lähtien. Merkittävimmät projektit joihin hän on työuransa aika päässyt mukaan ovat…