Kangasalla sijaitseva Lamminrahka on yksi Tampereen seudun merkittävimmistä uusista asuin- ja yritysalueista ja Kangasalan historian suurin investointi.

Kreate rakentaa Lamminrahkan pohjoisosaan 13 uutta katua, pyöräkaistat ja jalkakäytävät sekä väliaikaisen pysäköintialueen. Urakkaan kuuluu myös vesihuoltoverkoston rakentaminen, vihertöitä sekä kaapelointiin ja valaistukseen liittyvät työt.

Alueen infrarakentamisessa painotamme ekologisuutta ja raaka-aineiden viisasta käyttöä. Korvaamme osan neitseellisestä maa-aineksesta kiertotaloustuotteilla käyttämällä teiden ja väylien rakennekerroksissa keräyslasista valmistettua vaahtolasimursketta. Vesihuollon rakentamisessa hyödynnämme luonnonmukaisia ratkaisuja, kun alueen hulevedet imeytetään maastoon viivytysrakenteiden ja erilaisten patoratkaisujen avulla.

Teemme alueella kaivuutöitä noin 70 000 m³ktr, louhintaa yli 25 000 m³ ja asfaltointia lähes 30 000 m² sekä rakennamme vesihuoltoverkostoja yhteensä noin 8 kilometrin verran.

Kangasalan kaupungin, Kangasalan Vesi -liikelaitoksen ja Weladon tilaama rakennusurakka on arvoltaan noin 5 miljoonaa euroa ja sen urakka-aika on 10/2024–10/2026.

Kreatella on Lamminrahkan pohjoisosan 1. vaiheen rakennusurakka osana Kangasalan historian suurinta investointia.

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Mossin puistokatu, Kangasala

Valmistuminen

10/2026

Projektinjohtaja

Jarkko Jokinen

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Jarkko Jokinen +358 50 380 3110 jarkko.jokinen(a)kreate.fi
Työmaapäällikkö Alvar Peltola +358 50 410 8466 alvar.peltola(a)kreate.fi

Artikkelit

Betonin kierrätys teki rakennusjätteestä resurssin

Suomessa raaka-aineista 55 prosenttia käytetään rakentamisessa, mistä infrarakentamisen osuus on noin 60 prosenttia. Infrasektorilla tuotetaan, muokataan ja siirretään maa- ja kiviaineksia, joita hyödynnetään niin rakentamisessa kuin infran kunnossapidossakin.   Infrasektorilla etsitään…

Tomi Mäkelä mittauspäälliköksi ratayksikköön

Ammattilaisemme radalla ovat saaneet työkaveriksi maanmittaustekniikan insinööri (AMK) Tomi Mäkelän, joka on aloittanut meillä mittauspäällikkönä.Tomi on työskennellyt lähes parikymmentä vuotta erilaisissa infrarakentamisen hankkeissa muun muassa betonirakentamisen parissa sekä isoissa väyläurakoissa…

Kansainvälisen tietomallinnuskilpailun voitto Suomen pisimmälle sillalle

Helsingin edustalla Kruunuvuorensillan pyloni kurkottelee yli sadassa metrissä, kun rakenteilla oleva silta julistettiin kansainvälisen ja arvostetun Tekla Global BIM Awards 2024 -kilpailun voittajaksi. Kahden vuoden välein järjestettävässä kilpailussa arvioidaan maailmalla…