Työt alkoivat vanhan laiturin purkamisella, johon kuuluvat mm. vanhan laiturirakenteen, hirsiarkkujen sekä kevyen rakennuksen purkutyöt. Sen jälkeen ovat vuorossa uuden rampin ja yhteysaluksen maatukirakenteen sekä uuden laiturin perustuskasuunien rakentaminen. Urakkaan kuuluvat myös ponttoneista tehtävä kylkilaituri, teräksinen kulkuramppi ja kulkuramppien uusiminen venelaitureille.

Työn aikana on otettava huomioon urakka-alueen vierestä kulkeva lossiliikenne. Kova merenkäynti ja merivedenpinnan korkeusvaihtelut tuovat haastavuutta etenkin toteutettavan laiturikannen alaosassa, joka sijaitsee korkean vedenpinnan aikaan vedenpinnan alapuolella. Vaativiksi ovat osoittautuneet myös vanhan laiturin purkutyöt, joista osa tehdään alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen vanhan pistolaiturin kannen sijaan työlautalta käsin ja näin varmistamme töiden jatkumisen turvallisesti.

Kreaten yhteisomistusyritys KFS Finlandin erikoispohjarakentajat suorittavat porapaalutuksen, kallioankkureiden poraukset ja niiden jännittämisen. Ammattitaitoa vaaditaan tilanteessa, jossa paalutukset tehdään laiturin eteen louheesta tehdyltä työpediltä siten, että porapaalut tulevat vinosti merelle päin.

Teersalon yhteysliikenne siirtyy työn ajaksi väliaikaiselle paikalle. Toteutamme siellä väliaikaisen laituripaikan ponttonilaiturin ja sen ankkuripainojen siirtämisen ja asentamisen sivulaituriksi sekä väliaikaisen laituripaikan päällysteen purun ja aallonmurtajan maisemoinnin.

Kiertotalous huomioidaan urakassa siten, että laiturin purkubetoni pulveroidaan ja raudat erotellaan kierrätykseen. Pulveroitu betoni kierrätetään teollisuustontin pihan rakennekerroksiin Mietoisiin Mynämäellä.

Tilaajana on Varsinais-Suomen ELY-keskus, urakkasumma on noin 1,2 miljoonaa euroa ja urakka-aika on 09/2022–05/2023.

(Ilmakuva: Varsinais-Suomen ELY-keskus)

Krete toteuttaa Teersalon lauttasataman yhteysalusliikenteen laiturin rakentamisen Naantalissa.

Tila

Käynnissä

Kategoria

Osoite

Velkuantie 1630, Naantali

Valmistuminen

06/2023

Projektinjohtaja

Mika Ojala

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Mika Ojala +358 40 486 6833 mika.ojala(a)kreate.fi
Työmaapäällikkö Tapio Siirto +358 50 572 8447 tapio.siirto(a)kreate.fi

Artikkelit

Vähäpäästöisellä rakentamisella syntyy kestävämpää infraa Veturitiellä ja Ratapihakortteleissa   

Mittava Veturitie ja Ratapihakorttelit -hanke on vähäpäästöinen työmaa, jossa Kreate rakentaa kestävästi ja raaka-aineita viisaasti käyttäen. Vähäpäästöiset ja energiatehokkaat ratkaisut näkyvät monella tavalla silta- ja väyläosaajiemme ammattitaitoa yhdistävässä urakassa, joka…

Sissi Rentto business controlleriksi

Sissi Rentto täydentää talouden joukkoa aloitettuaan business controllerina. Koulutukseltaan hän on hallintotieteiden maisteri. Työkokemusta Sissi on kerryttänyt energia- ja infrarakentamisen talouden tehtävissä yli viiden vuoden ajan. –​​​​​​​ Minulla oli Kreatesta positiivinen kuva…

Mustapuron tulvasuojauksen ja Itäväylän siltojen maaliskuisia kuulumisia

Alkuvuosi 2023 on ollut Mustapuron ja Itäväylän siltojen työmailla hieman hiljaisempaa aikaa, ja maaliskuu on saapunut vuorottelevine auringonpaisteineen ja lumisateineen. Seuraavaksi muutamalla sanalla viimeisimpiä kuulumisia ja kurkistus alkavan kevään suunnitelmiin.…