Pohja- ja kalliorakentajiemme monipuolinen urakka käynnistyi kesäkuussa 2022 työmaa-alueen kallion louhimisella. Haastavuutta 18 000 kiintokuution louhimiseen tuovat mm. lähellä sijaitsevat naapurikiinteistöt, kohteen alapuolella sijaitseva kalliotila sekä vilkkaasti liikennöity ympäristö.

Louhintatöiden jälkeen kallionvaraiset perustukset toteutetaan jopa 11,8 metriä pitkiä kalliotartuntoja käyttäen. Yksi haasteellisimmista rakenteista on kallioon louhitun 17 metriä syvän ilmanvaihtokuilun reunalla olevien seinien paikallavalutyöt. Perustustöiden jälkeen ammattilaisemme siirtyvät tekemään toimistotalon alapuoliset putkitukset.

Kaikissa urakan vaiheissa otamme huomioon olemassa olevan kalliotilan, jonka yläpuolelle tuleva toimistotalo rakennetaan.  Maanrakennus- ja perustustöiden vaativuutta lisää työskenteleminen tontilla, jossa rakennetaan jokainen neliömetri.

Kiertotaloutta tuemme toimittamalla urakassa syntyvät louheet Kruunusillat-hankkeelle ja maa-aineksen omalle kiertotalousalueellemme Voutilaan, jossa se palvelee muita työmaitamme.

Urakan tilaajana on Hartela Etelä-Suomi Oy. Urakka-aika Kreaten osalta on 6/2022–6/2023 ja urakkasumma on noin 2,6 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan Ilmalan Aura valmistuu vuoden 2024 aikana.

Kreate toteuttaa toimistotalo Ilmalan Auran maanrakennus- ja perustustyöt Helsingissä.

Tila

Valmis

Kategoria

Osoite

Ilmalankuja 3, Helsinki

Valmistuminen

11/2022

Projektinjohtaja

Mika Ojala

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Mika Ojala +358 40 486 6833 mika.ojala(a)kreate.fi
Vastaava työnjohtaja Pasi Kinnunen +359 400 262 229 pasi.kinnunen(a)kreate.fi

Artikkelit

Jussi Silvo projektipäälliköksi

Osaava vaativien hankkeiden joukkueemme on saanut uuden projektipäällikön, kun infrarakentamisen insinööri (AMK) Jussi Silvo aloitti Kreatella.Rakennuttamisen ja valvonnan sekä projektinhallinnan konsultointitehtävistä, kuten mm. Kruunusillat-hankkeen yleissuunnitelmavaiheesta, työt ovat tuoneet hänet yhä merkittävämpien…

Näin sujui Kreaten historian ensimmäinen pääomamarkkinapäivä

Maanantaina 6.5.2024 koitti historiallinen hetki, kun kolme vuotta sitten listautunut Kreate piti ensimmäisen pääomamarkkinapäivänsä. Tunnelma oli korkealla, kun asiantuntijamme valmistautuivat nousemaan estradille. Pääomamarkkinapäivässä pureuduttiin päivitettyyn strategiaamme ja taloudellisiin tavoitteisiimme. Kestävä…

Kirjalansalmen sillan teräsrakenteen ensimmäinen lanseeraus maalissa

Allianssimallilla toteutettava Mt180 Kirjalansalmen ja Hessundinsalmen siltojen uusimishanke etenee hyvässä tahdissa Paraisilla. Kirjalansalmen vinoköysiosuuden teräsrakenteen muodostavat palkit kasataan työmaalla valmiiksi ja siirretään paikoilleen kolmessa eri vaiheessa. Viikonloppuna 19.–21.4.2024 työmaalla siirrettiin…