Pohja- ja kalliorakentajiemme monipuolinen urakka käynnistyi kesäkuussa 2022 työmaa-alueen kallion louhimisella. Haastavuutta 18 000 kiintokuution louhimiseen tuovat mm. lähellä sijaitsevat naapurikiinteistöt, kohteen alapuolella sijaitseva kalliotila sekä vilkkaasti liikennöity ympäristö.

Louhintatöiden jälkeen kallionvaraiset perustukset toteutetaan jopa 11,8 metriä pitkiä kalliotartuntoja käyttäen. Yksi haasteellisimmista rakenteista on kallioon louhitun 17 metriä syvän ilmanvaihtokuilun reunalla olevien seinien paikallavalutyöt. Perustustöiden jälkeen ammattilaisemme siirtyvät tekemään toimistotalon alapuoliset putkitukset.

Kaikissa urakan vaiheissa otamme huomioon olemassa olevan kalliotilan, jonka yläpuolelle tuleva toimistotalo rakennetaan.  Maanrakennus- ja perustustöiden vaativuutta lisää työskenteleminen tontilla, jossa rakennetaan jokainen neliömetri.

Kiertotaloutta tuemme toimittamalla urakassa syntyvät louheet Kruunusillat-hankkeelle ja maa-aineksen omalle kiertotalousalueellemme Voutilaan, jossa se palvelee muita työmaitamme.

Urakan tilaajana on Hartela Etelä-Suomi Oy. Urakka-aika Kreaten osalta on 6/2022–6/2023 ja urakkasumma on noin 2,6 miljoonaa euroa. Kokonaisuudessaan Ilmalan Aura valmistuu vuoden 2024 aikana.

Kreate toteuttaa toimistotalo Ilmalan Auran maanrakennus- ja perustustyöt Helsingissä.

Tila

Valmis

Kategoria

Osoite

Ilmalankuja 3, Helsinki

Valmistuminen

11/2022

Projektinjohtaja

Mika Ojala

Projektin henkilöstö

Tehtävä Nimi Puhelin Sähköposti
Työpäällikkö Mika Ojala +358 40 486 6833 mika.ojala(a)kreate.fi
Vastaava työnjohtaja Pasi Kinnunen +359 400 262 229 pasi.kinnunen(a)kreate.fi

Artikkelit

Kreate Rata Oy sulautuu Kreate Oy:hyn – organisaatiorakenne selkeytyy

Kreate Group Oyj on päättänyt sulauttaa kokonaan omistamansa tytäryhtiön Kreate Rata Oy:n toiseen tytäryhtiöönsä Kreate Oy:hyn. Sulautumisen tavoitteena on yksinkertaistaa yhtiörakennetta ja tehostaa toimintaa. – Kreate Oy ja Kreate Rata…

Kreate aloitti toimenpiteet Rakennusliiton epäilyjen kohteeksi joutuneella tamperelaisella työmaalla

Kreate on tiivistänyt yhteistyötä eri tahojen kanssa selvittääkseen julkisuuteen nousseet palkanmaksuun ja oikeudenmukaiseen kohteluun liittyvät epäselvyydet Sulkavuoren keskuspuhdistamo -hankkeella. Ensimmäiset toimenpiteet tilanteen selvittämiseksi on tehty, mutta selvitystyö on vielä kesken.…

Tammikuu toi talvitulvat Mustapurolle – tulossa työmaan 3. vaiheen asfaltointi

Viime viikkojen lämmin sää, lumien sulaminen sekä lumi- ja erityisesti vesisateet ovat saaneet Mustapuron veden nousemaan. Talvinen tulva on vaikuttanut myös työmaahan, jossa useat pumput ovat poistaneet ylimääräistä vettä ympäri…