Kreate Sverige AB on 28.5.2024 ostanut lopun osakekannan Karell Schakt AB:sta, josta yhtiö omisti jo aiemmin 34 % osuuden. Yrityskauppa tukee Kreaten kasvustrategian toteuttamista Ruotsissa. Karell Schakt AB:n edellisen tilikauden liikevaihto oli 16 miljoonaa kruunua (noin 1,4 miljoonaa euroa), ja sen merkittävin asiakas on ollut Kreate Sverige AB. Kaupalla ei siten ole olennaista vaikutusta Kreate Sverige AB:n tai Kreate Group Oyj:n kuluvan vuoden liikevaihtoon tai taloudelliseen asemaan.  Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta. Kauppa rahoitettiin Kreate Sverige AB:n kassavaroista.

”Kaupan avulla saamme kerralla lähes 20 henkilön vahvan osaajajoukon, jonka kanssa olemme jo pitkään tehneet töitä. Kaupan myötä meidän on hyvä lähteä rakentamaan maanrakennusliiketoimintaa eteenpäin. Maanrakennus voi toimia sekä itsenäisenä liiketoimintana tai tukea muuta infrarakentamista haastavissa hankkeissa”, kertoo Kreate Sverige AB:n toimitusjohtaja Veli Taatila.  

”Kauppa on konkreettinen askel yhtiön tavoitteessa kasvattaa Ruotsin liiketoiminnasta toinen maantieteellinen tukijalka konsernille. Yhtiö on asettanut tavoitteekseen kasvattaa Ruotsin-liiketoiminnan liikevaihto 650 miljoonaan kruunuun vuoden 2027 loppuun mennessä”, Kreate Group Oyj:n toimitusjohtaja Timo Vikström sanoo.

Kreate Group Oyj laajeni Ruotsiin vuoden 2022 syksyllä ostamalla Bror Bergentreprenad AB:n (BBEAB) osakekannan. Kaupan mukana Kreate sai omistukseensa myös BBEAB:n 34 % osuuden Karell Schakt AB:sta, jossa BBEAB on ollut alusta asti osakkaana.

Kreate Group Oyj
Jakelu: Nasdaq Helsinki, media ja kreate.fi

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta Kreate Group Oyj

Kreate Group on Suomen johtavia infrarakentajia. Yhtiö tarjoaa ratkaisuja siltoihin, teihin ja ratoihin, ympäristö- ja pohjarakentamiseen, kiertotalouteen sekä geoteknisiin tarpeisiin. Vaativien kohteiden erikoisosaaja panostaa kokonaisvaltaiseen laatuun ja kustannustehokkuuteen. Konsernin liikevaihto vuonna 2023 oli 320 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää yli 450 henkilöä. Kreate Group on listattu Nasdaq Helsinkiin.

Liitteet